6 съвета как да преобразите дома си

logo-bg

Човек и добре да живее, рано или късно идва време за цялостен ремонт!
shutterstock_130410764

Не се заблуждавайте – това е един продължителен, мръсен и шумен процес. Но си заслужава – когато се получи добре, чувството е сякаш започвате нов живот!

Предлагаме ви 6 полезни съвета как да превърнете стария си дом в предизвикващо завист и възхищение ново жилище.
Заредете се с търпение и се подгответе да живеете известно време сред кашони, купчинки строителни материали, празни шишета от бира и гръмогласни майстори…

shutterstock_46564024

Дори и да владеете най-добрите трикове за спестяване, цялостният ремонт неизбежно излиза по-скъпо, отколкото сте предвиждали. Въпреки това, си съставете възможно най-подробен бюджет. След това добавете 20-30% от получената сума – горе-долу толкова ще ви излезе в действителност!

В началото е най-мръсната част. Тук в пълна степен важи максимата, че понякога „трябва да стане по-зле, преди да стане по-добре!”. Започнете с изчистване на стените и пода от тапети, настилки или други покрития. След това демонтирайте вратите и прозорците и ако е необходимо, изшлайфайте неравностите по тях и ги боядисайте отново.

Преди да се впуснете в смели начинания, които ще преобразят вашия дом до неузнаваемост – местене на стени, преграждане на помещения, проверете състоянието на комуникациите – водопровод, канализация, електрическа инсталация и ако е необходимо, ги сменете с нови. Това е кръвоносната система на вашия дом, която с годините се е амортизирала, макар това да е станало скрито от очите ви.

Вероятно домът ви е опасан с кабели, които отдавна не забелязвате освен в случаите, когато се спъвате в тях. Това е идеалният момент да помислите как да ги скриете, както и да предвидите места за контактите.

Ако жилището ви е малко (а повечето са такива), най-вероятно копнеете за още пространство. Благодарете на старата покъщнина за вярната й служба и й дайте заслужен отдих. Навън чака ново поколение мебели, които съчетават повече от една функция (най-често 2 в 1 и 3 в 1). Бюра, които се трансформират в легла, разтегателни маси, дивани с регулируеми облегалки за гръб – ще се учудите колко много варианти има!

Можете да придадете изцяло различен облик на дома си бързо и евтино като смените текстила – завеси, декоративни възглавнички, покривала за легла и др. Многообразието от цветове, шарки и тъкани е почти безкрайно. Дори козметични подобрения като поставянето на нови ключове за лампи и контакти могат да породят приятното усещане за цялостно преобразяване.

shutterstock_44152225

Колко струва ремонтът на жилището и колко време ще ви отнеме?

Никой не може да отговори с точност на този въпрос. Най-грубо казано, зависи от това дали ще разчитате на майстори или фирма, какви материали използвате и дали ще се ограничите само с “най-необходимото” или държите да разполагате с “всички екстри”.
Въоръжете се с търпение, тъй като може да ви отнеме от два месеца до половин, една година…

shutterstock_47652208

Възможност, чрез която да реализирате желаната промяна във Вашия дом в съвсем кратък срок, е потребителският кредит Експресо от Societe Generale Експресбанк.

Само до 15.05.2015г. кредитите до 5 000 лева до 5 години са без такса за одобрение.

Банката не събира такса за кандидатстване за кредита. За допълнително удобство и спокойствие, потребителски кредит Експресо е с фиксиран лихвен процент за целия период, без изискване за поръчител и с улеснена процедура по отпускане.

Банковите консултанти на Societe Generale Експресбанк ще Ви съдействат при подготовка на документите и кандидатстването за кредит, съобразявайки се с Вашите индивидуални финансови нужди.

Можете да уговорите лична среща в удобно за Вас време на телефон 0800 18 888, безплатен за цифрови абонати от цялата страна.

Допълнителна информация можете да намерите и в Интернет тук!
 

logo-bg

Споделете: