Скоро в старопрестолния Велико Търново започва EASA2014 “Symбиоза“

Над 550 студенти по архитектура и професионалисти ще творят в 42 работилници

 

Симбиоза

В разгара на лятото, от 19 юли до 3 август в гр. Велико Търново ще се  проведе Европейската асамблея на студенти по архитектура – EASA2014 “Symбиоза“.

Над 550 студенти и професионалисти от всички Европейски страни ще творят с помощта на  25 000 винта, 30 000 пирони, 80 м3 дървен материал, 100 литра лакове, 26 м3 бетон  и много още… в 42 работилници.

Старата столица ще си има нов плаж с павилиона “Boathouse” по проект на студенти от Северна Ирландия и понтоните “Walden” от испански архитект. Атрактивна градска мебел ще предлага удобствата си на жители на града и туристи, други четири павилиона ще събират ученици, студенти, младежи и възрастни да разпускат заедно, а медийните работилници EASA TV и ежедневникът „Дъждобран“ ще отразяват неспирно случващото се в града.

Интерактивната инсталация “Syntesizer” ще превърне градски пространства в музикален инструмент, който свири според движението на хората, а Европа най-накрая ще реши проблема с азбуките – Солунските братя и латинските им колеги влизат в symбиоза с работилницата “Lightype”, която ще разработи нова смесена азбука и ще я инкорпорира в градската среда като скулптурни намеси.

Това са само част от инициативите, а всички останали работилници можете да разгледате тук:
http://www.symbioza.bg/view/workshops

Symбиоза ще има не само при работилниците – на 24 юли лекцията на Недко Солаков ще премине в симбиотичен концерт на Теодосий Спасов и БALKANSKY. На 25 юли продължаваме с лекция на холандския скулптор Ян Домс, след което оркестър „Карандила“ ще разкажат как те разбират архитектурата, с музикалните си инструменти  и специалната програма, която подготвят за EASA. Мястото е парк „Асеневци“ (паметникът с конете), а достъпът до тези лекции и концерти ще е свободен – заповядайте!

Ако случайно имате път към Велико Търново на 18-19 юли, можете да закарате студенти натам!  Платформата за споделено пътуване с автомобил Aha!Carо чаква вашата регистрация – http://ahacar.com/home.

Не на последно място – за да се избегне рязкото начало на EASA2014, на 20 юни – петък, в клуб *MIXTAPE5*, B-Side ще има официално подгряващо парти. За максимална symбиоза са поканени  всички – вход свободен (18+).

За музикалната symбиоза ще се погрижат организмите DJ Ostap и Djobry.

Екипът на организаторите  благодари на всички партньори и приятели, които вярват в EASA и без които нямаше да има никаква Symбиоза!

Споделете: