Високотехнологична модерна сграда в Милано за култура и изкуство ще строи УниКредит

UniCredit Pavilion ще бъде център за провеждането на  бизнес и културни събития

Високотехнологична сграда ще се строи в Милано

УниКредит започна изграждането на ново високотехнологично пространство в Милано с изключително модерен дизайн UniCredit Pavilion. В него ще могат да се провеждат различни бизнес и културни събития с местно и международно значение, конференции, изложби, концерти и други събития.

UniCredit Pavilion се намира до централата на УниКредит UniCredit Tower. Проектът предвижда съоръжението с капацитет 700 души да отвори врати в края на 2015 г.

„UniCredit Pavilion ще бъде център за иновации в Милано. Това пространство ще отразява силно изразената европейска идентичност на нашата компания и в същото време ще бъде символ на силната ни връзка с Италия“, каза главният изпълнителен директор на УниКредит Федерико Гицони. Той добави още, че инвестицията в UniCredit Pavilion потвърждава ангажимента на банковата група да подкрепя развитието на местните общности.

unikredit-1

УниКредит организира архитектурен конкурс за дизайн, който най-добре да пресъздаде основните концепции, вдъхновили проекта – креативност, иновация и устойчивост. Конкурсът беше спечелен от архитект Микеле де Луки и неговото студио aMDL с проект, който е ориентиран към устойчивата околна среда. Проектът включва използване на естествени материали и съвременни технологии в строителството за създаване на иновативна сграда във формата на семе.

„Семената се посяват, пускат корени и поникват – и имат външна обвивка, която предпазва крехката им и жива сърцевина. Вътре в тях се съдържа същността на живота и магията на изграждащата ги материя, която се преобразува и така ги регенерира,“ каза г-н Луки.

Партерът на сградата ще бъде от ламинирано дърво и стъкло ще се издига на височина от над един метър над земното равнище, с което се акцентира върху идентичността на сградата и усещането за лекота и прозрачност, която тя излъчва. Ще има и два огромни панела – 12-метрови „криле“ – които могат да се разтварят към парка и към площад „Гае Ауленти“. Помещенията в UniCredit Pavilion ще могат да се разделят на по-малки зали, което ще позволява да се правят различни конфигурации и използване на пространството по оптимален начин.

„Това е важна инициатива, нова възможност за сътрудничество между обществения и частния сектор, с което се предлагат допълнителни услуги за квартала и за града като цяло, каза заместник-кметът и консултант по градско планиране Ада Лучиа де Чезарис.

UniCredit Pavilion ще има и важна социална роля, тъй като в него ще бъде изградена детска градина за децата на служители на банката и на хора от квартала. Екологичният дизайн на детската градина с капацитет 50 деца до тригодишна възраст е разработен съвместно с образователната организация Reggio Children.

За официалното откриване през 2015 г. УниКредит планира поредица от инициативи, с които това интересно ново пространство в Милано да бъде представено.

 

 

Споделете: