Приют за кучета „Фермата“ строи „Щастлива зона“

Проектът се осъществява с помощта на Fibank

1

Специалната зона за свободни игри и разходки ще повишава качеството на живот на кучетата в приют Фермата, съобщиха от организацията за защита на животните – Анимал Рескю София.

От дълго време организацията търси партньор, който да помогне за изграждането на подобна зона. Първа инвестиционна банка веднага подкрепя проекта. Благодарение на банката, „Щастливата зона” ще стане реалност до началото на месец декември тази година. Средствата за изграждането на новата зона са осигурени в пълен размер с дарение на Fibank (Първа инвестиционна банка).

Проектът включва 3 обособени площадки за игра с разнообразни настилки и съоръжения, които ще позволят всяко куче да излиза от клетката си за свободна разходка.

„Щастливата зона е нещо ново за България” – коментира Надя Станчева, управител на Анимал Рескю София – това не е просто място, където кучетата да потичат свободно, а голяма стъпка в подобряването на условията им за живот”. Дворчетата за свободна игра ще позволят на доброволците и осиновителите да общуват с кучетата в дружелюбна среда, а животните ще бъдат значително по-спокойни и ще знаят повече за взаимодействието с хора, преди да бъдат осиновени, добавят от организацията.

Приют Фермата е първият от вида си приют за кучета в България, закупен в края на 2013 г. с даренията на хиляди софиянци. Реконструкцията му продължава две години, а ремонтът и работата в него се финансират единствено от доброволни дарения на фирми и частни лица. За това време от приют Фермата са задомени над 1000 кучета от улиците на София.

Споделете: