Global Finance отличи УниКредит Булбанк с приза „Най-добра банка в България“

Банката печели наградата за 9-та поредна година

 

УниКредит Булбанк предлага промоционални оферти за ипотечни кредити през декемвриМеждународното финансово издание Global Finance определи УниКредит Булбанк за  „Най-добра банка в България за 2014“ . Проучването, на базата на което се определя най-добра банка, обхваща 22 държави от четири континента. УниКредит Булбанк е носител на този приз за девета поредна година, съобщиха от пресцентъра на банката.

Критериите, по които се определят победителите по страни, са финансови показатели, обхват на предоставяни услуги, значими иновации, клиентско обслужване, технологични нововъведения и др. За още по-голяма точност на резултатите, тази година за първи път в проучването е включена и анкета сред корпоративната читатели на престижното издание.

„Изправени пред забавен растеж и нестабилни пазари, тези банки са „звездни“ изпълнители при  все по-трудни условия“, коментира Джоузеф Джарапуто, издател на Global Finance. „Банките, които Global Finance награждава, не винаги са най-големите или най-старите, но те са най-добрите в насочването на техните продукти и предложения за конкретни пазари“.

Подробните резултати от проучването ще бъдат публикувани в предстоящия брой на Global Finance през май. Церемонията по награждаването е на 11 октомври 2014 г. във Вашингтон по време на годишната среща на Световната банка и Международния валутен фонд.

“Радваме се на това ново отличие за УниКредит Булбанк. Зад него стоят усилията на целия екип на банката, в предизвикателната среда, да продължаваме да подкрепяме клиентите си и да постигаме отлични резултати“, каза главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян.

Тази година УниКредит Булбанк отбелязва 50 години от създаването си. През годините банката се утвърди не само като най-голямата банка на пазара, а и лидер по иновации във финансовия сектор. През миналата година УниКредит Булбанк отвори първия „Банков филиал на бъдещето“ и само след месец предстои откриването на втори. Банката предлага на своите клиенти най-модерното мобилно банкиране, както и пълна гама карти за безконтактни плащания.

Към края на 2013 г. активите на УниКредит Булбанк достигнаха 12.7 млрд. лева. Освен по размер на активите, банката завърши миналата година като номер едно по пазарен дял на отпуснати кредити на клиенти и депозити.

За Global Finance

Global Finance e международно месечно списание. Неговите основни абонати са топ мениджъри, предприемачи и финансисти от 163 страни по света. Изданието има представителства в Ню Йорк, Лондон, Рио де Жанейро и Милано.

Споделете: