Kолекция IKEA ART EVENT 2016 с фотоизложба на артисти от цял свят

Колекцията включва творби на 11 автори и ще бъде представена от 11 до 17 април в София

12

ИКЕА представя у нас второто издание на лимитираната колекция IKEA ART EVENT, която включва творби на 11 съвременни фотографи от цял свят и ще бъде показана пред българската публика с изложба във ФотоСинтезис Арт Център в София от 11 до 17 април.

Серията е второ издание на IKEA ART EVENT след успеха на миналогодишната лимитирана колекция от постери на тема стрийт арт. От силно абстрактна до фигуративна, колекцията отразява богатото и вдъхновяващо разнообразие в съвременната арт фотография oт различни точки на света.

„Целта на колекцията IKEA ART EVENT 2016 е да даде възможност на повече хора да се наслаждават на стойностно съвременно изкуство в домa си и то да присъства там като естествена част – искаме творбите да бъдат уникални и в същото време цената им да бъде достъпна“, споделя Хенрик Мост, творчески директор в ИКЕА.

Вече установени или тепърва изгряващи, 11-те артисти, участващи в проекта,  представят интересен микс от съвременно изкуство.

Сред тях се отличават имената на Ранкин, който е сред основателите на култовото списание Dazed & Confused през 90-те, фотографът на New York Magazine Боби Дохърти, модният фотограф Матийо Сезар и британката Манди Баркър, която със своите изображения разказва историята на моретата, давещи се в пластмасови отпадъци. В колекцията участват още Наталия Еденмонт от Украйна, канадският фотограф Джил Грийнбърг, Аника Вон Хаусуолф, чиито творби граничат между документалното и фантастичното, американците Таня Лонг и Чад Мур, Бара Прасилова от Чехия и френския илюстратор Паскал Жиндре, известен с псевдонима ®obin.

С второто издание на ежегодната си арт колекция ИКЕА провокира фенове на изкуството и на бранда да открият кадърa, който отговаря в най-пълна степен на тяхната същност и техния дом. С колаборациите си със световно известните фотографи, шведската марка създава вдъхновяваща серия, която цели да провокира мисли и дори да стряска – говорещо изкуство, носещо наслада за окото.

За повече информация следете #IKEAARTEVENT2016 и събитието във Facebook.

 

 

 

 

Споделете: