Флирт между севера и юга в колекцията TILLFÄLLE на ИКЕА

Колекцията бе представена чрез пъстър карнавал в магазина на компанията 13

Със специално модно шоу ИКЕА представи новата лимитирана колекция TILLFÄLLE, която комбинира ярките мотиви и микса от цветове, характерни за Бразилия със скандинавския минимализъм.

TILLFÄLLE беше представена за първи път в България от Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА, както и от дизайнерa Мила Атева, която стои зад модния бранд Sassa Björg. Тя използва платове от колекцията, за да създаде уникални рокли, носещи духа и колорита на Бразилия.

11

 “Всичко в Бразилия е по-лежерно от това, с което сме свикнали на Скандинавския полуостров. Пропорциите са по-големи, архитектурата е по-необикновена,  хората сякаш се наслаждават на живота в по-голяма степен.“, казва Мете Нисен, творчески лидер на TILLFÄLLE.

Бразилия извира от всяко ъгълче на новата колекция на ИКЕА. Типичният за мебелите в латиноамериканската държава евкалипт, е в основата на колоритните шкаф, табуретка и масичка за кафе. TILLFÄLLE килимите създават усещането за разходка по мозаечния паваж на Копакабана в Рио, а платовете смесват в едно тропическата джунгла и уличното градско изкуство. Цвят „сьомга“, светлосиньо, наситено зелено и „шоколад“ са основните цветове в асортимента от платове TILLFÄLLE.

12

Идеята за TILLFÄLLE се заражда, когато дизайнерите на ИКЕА обръщат поглед към наследството на скандинавския дизайн с въпроса – докъде стигат пределите на този стил.

В търсене на отговора, те поемат към бликащия от енергия Сао Пауло, за да намерят вдъхновението не само в обзавеждането, но и в начина, по който живеят хората там – с цветове, настроение и музика.

“За период от 48 часа, се потопихме в бразилската култура – музеи, пазари, ресторанти, графити и архитектура. Вдъхновени от видяното, трансформирахме идеите си в продукти,“ допълва още Мете Нисен.

 

 

 

 

Споделете: