Държавата подкрепя българските мебелни производители на предстоящите специализирани изложения през пролетта

Техномебел и Светът на мебелите ще се проведат в периода 1 – 5 април в Интер Експо Център – София

Техномебел и Светът на мебелите ще се проведат в периода 1 - 5 април в Интер Експо Център - София

През пролетта на тази година международните специализирани изложби ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ ще се проведат под егидата на Министерство на икономиката и енергетиката.  Финансирането,  осигурено от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП), е за участие на изложбена площ от общо 1000 кв.м. Инициатор на проекта е Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), която е съорганизатор на двете изложения.

Интересът към специализираните изложения, които ще се проведат от 1 до 5 април в Интер Експо Център – София, се увеличава непрекъснато. Своето посещение чрез програмата за делови срещи  Hosted Buyers са заявили над 30 чуждестранни компании.

Сред изложителите тази година ще са фирми от Италия, Китай, Малайзия, Сърбия и Турция. Първият производител в света на мебелни панели – италианската компания 3B ще покаже последните си технологични решения. Фирмата е и първата компания в света за производство на PVC врати с MDF и ПДЧ сърцевина. Сръбският производител на интериорни врати – PORTA KRONO ще демонстрира революционни технически решения. Изработени с най-високо качество и внимателно подбрани материали, вратите могат да са и важен естетичен акцент в интериора.

Своите нови продукти ще представи компанията Hettich – един от най-големите производители на мебелен обков в света. Ще бъде демонстрирана технологията за панти с вграден демпфер, както и системата за чекмеджета за всеки тип мебели. Гениална концепция за системи, подходяща за всяко приложение – едностенни или двустенни царги с широка гама вариации. Hettich обковът за плъзгащи се врати с горно носене дава елегантни решения за фронта и ще покаже решения за пълноценно използване на гардероба.

Консумативи и машини за мебелната и дървообработваща промишленост: шкурки и абразивни материали за дървесина и метал, лепила и олепиляващи системи, режещи инструменти, байцове, лакови покрития и бои за дърво и метал, шприц пистолети, банцигови ленти, почистващи течности и препарати, машини за циклене на паркет, влагомери, сушилни камери ще демонстрира на своя щанд водещият дистрибутор АЛБАКО ИМПЕКС.

На ТЕХНОМЕБЕЛ ще бъдат показани и най-новите продукти на италианските производители SIRCA (лакове за дърво), Durante&Vivan (продукти за слепване в мебелната индустрия) и Borma Wachs (продукти за поправка, реставрация и поддръжка на дървени и синтетични повърхности).

Нови и утвърдени български производители на мебели ще демонстрират актуалните си гами. Посетителите ще могат да изберат най-подходящия за тях продукт и да договорят уникални отстъпки. Тези, които търсят трансформация на своя дом чрез стилни и вълнуващи решения, без да  пропускат необходимостта от практични удобства, ще могат да направят своя избор от мебелите с марка ЕРГОДИЗАЙН – символ на високо качество и неподправен мебелен дизайн.

Сред експонатите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ ще са последните колекции холни, спални и кухненски комплекти на Мебели ВИДЕНОВ, както и богата гама маси и столове с неповторим дизайн от фирма ТЕОХАРОВИ – гр. Петрич. Варненската фабрика РУДИ-АН ще покаже най-новите си модели тапицирана (мека) мебел, отличаващи се със собствен дизайн и функционалност.

Четвъртото издание на конкурса „Българска мебел на годината“ започна да набира регистрации. Организатор е БКДМП, съвместно с Агенция Булгарреклама и списание MD – Мебелен дизайн. На официална церемония по време на специализираните изложения ще бъдат обявени победителите за 2014 г. Критериите, по които журито ще оценява експонатите, са иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид и функционалност. Отново своя глас ще може да дадат и посетителите, за които са предвидени много атрактивни награди.

Споделете: