За новия ви дом – нова идея с ИКЕА!

Защото „Домът означава много”… 

Новият каталог на компанията е тук!Сред приветливия интериор и приятелска атмосфера на парти-център Adi’s Cook and Book в София, на среща с медиите екипът на ИКЕА България представи новия каталог на компанията за 2015 г., който включва над 2000 продукта за дома, чиито цени могат само да намаляват в рамките на каталожната година. (от септември 2014 г. до август 2015 г.).

екипът на ИКЕА

Част от атрактивните предложения са и намалените трайно цени на над 500 артикула от асортимента. Намалението обхваща цялата продуктова гама, поставяйки акцент върху артикулите за баня и спалня, които са във фокуса на новия каталог на ИКЕА за 2015 г.

ИКЕА България запазва двуцифрен темп на растеж

ИКЕА България отчита двуцифрен темп на нарастване на основните бизнес показатели спрямо първата година на търговска дейност. В края на третата година от стъпването си на българския пазар, компанията отчита 18% ръст на посетителите, 22% – на клиентите и 24% – на продажбите. През изминалата каталожна година магазинът на ИКЕА в София е посетен от общо 1.7 млн. души. Броят на клиентите е 655 000, като те са реализирали покупки в размер на 71.8 млн. лв.

Тео Муратидис

„По отношение на перспективите за развитие на ИКЕА България, те са свързани с предстоящото откриване на Sofia Ring Mall до магазина на ИКЕА, както и с реализирането на нови канали за продажби, каквито са центровете за поръчка и доставка и онлайн търговията.”, заяви Тео Муратидис, управител на ИКЕА България.

Във фокус: спалнята и банята

Тази година ИКЕА посвещава каталога си на местата у дома, където посрещаме и изпращаме всеки ден – спалнята и банята.

Спалнята

„Баните и спалните трябва да са функционални, добре организирани и комфортни. Ето защо искаме продуктовите ни линии да показват на потребителите как спалнята и банята могат да им служат най-добре. Тази година над една трета от артикулите ни за спалня и баня са нови, което ни позволява да предлагаме на клиентите повече и по-изгодни оферти по отношение на стил, дизайн, цена и функционалност”, коментира Тео Муратидис.

Банята

Другите ключови акценти в каталога на ИКЕА за 2015 г. са обзавеждането на дома според собствените нужди, находчивите идеи за малки пространства и новото значение на дома за модерния човек. Те са мотивирани от тенденцията на глобално равнище все повече и повече хора да се местят в градовете, което често ги принуждава да живеят в споделени или маломерни жилища.

Новият каталог на ИКЕА ще бъде отпечатан в рекордните 217 млн. копия и ще бъде преведен на 32 езика на глобално равнище. У нас ИКЕА България ще разпространи общо над 450 000 копия.

Както и през цялата 2014 г., допълнително съдържание ще бъде достъпно на онлайн версията на каталога. То включва 24 кратки видеа със съвети „направи си сам”, както и подробна информация за разнообразни решения за домашно обзавеждане. Чрез опцията „добавена реалност“ приложението за мобилни устройства дава възможност да изпробвате над 300 мебели и да видите дали са подходящи за интериора и пространството във Вашия дом.

Разпространението на каталога започва на 1 септември. Тогава ще бъдат активни и  онлайн версията и мобилното приложение.

Нов каталог, нов слоган

ИКЕА България посреща каталога за 2015 г. не само с нови по-ниски цени, но и с нов слоган: „Домът означава много”. В него е залегнала идеята за динамиката на живота на съвременния човек, която води до постоянни промени в облика на дома и неговото значение.

„Домът е мястото, в което можем истински да си почиваме, да се забавляваме с близките и да споделяме пълноценно времето си заедно. Той има различни значения за всеки човек и лесно може да се превръща в градски оазис, в детска площадка, място за романтична вечеря… стига да дадем воля на въображението си. Именно в това се крие най-голямото вдъхновение за нас в ИКЕА”, коментира Йоана Цонева, маркетинг мениджър в ИКЕА България.

Повече информация и детайли относно новия каталог можете да откриете на www.ikea.bg.

 

Галерия:

 

Споделете: