METOD – новото лице на сърцето на дома от ИКЕА!

Новата кухненска система на ИКЕА вече и в България

нова кухненска система

Съвсем скоро след успешния си дебют в скандинавските страни, новата кухненска система на ИКЕА – METOD, вече официално присъства и в България. METOD дава пълна свобода за изграждане на индивидуални решения на достъпни цени, благодарение на утвърдения модулен принцип, на който е изградена и гарантира пълноценно използване на кухненското пространство. Кухните  се предлагат с уникалната за България 25-годишна гаранция.

Това стана ясно на среща с медиите, която ИКЕА България организира на 5 юни по повод откриването на обновената мострена зала в магазина.

среща

Новата кухненска система METOD дава пълна свобода на обзавеждане и разчупва рамките на всички познати до момента  варианти за кухни на ИКЕА.

Йоана Цонева

Как преобразяването на мострената зала на мебелния гигант в София се случва буквално за броени дни разказа на гостите Йоана Цонева – маркетинг мениджър на ИКЕА България.

В резултат от хиляди посещения по домовете, както и от над 50-годишния си опит, ИКЕА разработи кухня, отразяваща свободата и правото на личен изор.

Мая Велянова

„Кухнята е сърцето на българския дом. Днес – повече от всякога, тя е в центъра на семейните събития – от готвене, хранене и разговори, до празнуване, почивка или писане на домашните заедно с децата”, посочи Мая Велянова, ръководител Интериорен дизайн в ИКЕА. Тя представи основните идеи и иновации, залегнали в концепцията на METOD:

  • Истинска гъвкавост – Благодарение на модулния си дизайн, METOD дава възможност за свободно поставяне на шкафове, рафтове и врати, в синхрон със стила на интериора.
  • Максимално пространство – Обновените мерки позволяват максимално използване на кухненското пространство, независимо от неговия размер и форма, отваряйки дори повече  място за съхранение.
  • По-силно изявен стил – Широкият избор от различни стилове  прави модерните решения още по-актуални, като например еднометровите чела на шкафовете.
  • По-богат избор – Той включва нови рамки на шкафове в тъмнокафяво или бяло, обновени органайзъри, нови видове вградено LED-осветление, чекмеджета на ниски цени.

Ikea-2

„Проектът по внедряването на новата кухненска система е един от най-мащабните проекти на ИКЕА. Свързан е с подмяната на над хиляда артикулни кода от асортимента в 345 магазина в 42 страни по света, като България бе във втората група страни, стартиращи проекта“, сподели Венцислав Иванов, ръководител на проекта METOD в България.

PENTAX Image

Предходната кухненска система на ИКЕА – FAKTUM, излезе на пазара преди 20 години и се превърна в неразделна част от милиони домове по света. Ето защо, клиентите, закупили кухня FAKTUM, ще могат да се възползват от 2 години следпродажбено обслужване, a гаранцията на FAKTUM продуктите остава валидна.

Необходимостта от повече пространство в кухнята – масов проблем в България

За 62% от българите липсата на достатъчно пространство в кухнята представлява проблем. Това показват резултатите от национално проучване, осъществено по инициатива на ИКЕА България. В най-голяма степен това важи за жителите на областните градове, вероятно поради остарелия жилищен фонд, наследство от миналото. Близо 1/3 от българите не са си позволили да сменят кухненското обзавеждане и електроуреди през последните 20 години.

PENTAX Image

Нуждата от повече пространство е тясно обвързана с размера на помещението за кухня в българските домове. Според изследването, над половината от респондентите (56%) разполагат с кухненска площ под 7.5 кв. м. В 36% от домовете кухните са на площ между 7.5 и 15 кв.м., а едва 7% от българите притежават кухни, по-големи от 15кв.м. Именно малките жилищни пространства заемат централно място в концепцията на METOD, която позволява максималното усвояване на всеки сантиметър, благодарение на разнообразните модулни елементи и функционални решения.

PENTAX Image

Следвайки тенденцията на европейските потребители, които все повече използват кухните си за други разнообразни дейности, освен приготвянето на храна, проучването чрез посещения по домовете показва, че у нас кухнята се налага като притегателно място за хранене и общуване със семейството, посрещане на гости при мнозинството от запитаните.

Заповядайте в обновената мострена зала на ИКЕА – вашата нова кухня може би ви очаква там!

Повече информация за кухненската система METOD – ТУК!

Видео – презентация ТУК!

 

Галерия:

 

Споделете: