Пощенска банка започва изплащане на суми по гарантирани влогове в КТБ от 4-ти декември

Банката ще обслужва вложителите, чиято последна цифра от ЕГН за физическите лица и ЕИК за юридическите лица е 2

Пощенска банкаОт 4 декември във всеки един клон на Пощенска банка в цялата страна вложителите с гарантирани влогове в КТБ ще могат да оперират със средствата си. Пощенска банка (с правно име Юробанк България АД) е една от обслужващите банки, определени с решение на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) за изплащане на гарантираните влогове в КТБ.

За да гарантира отличното обслужване на вложителите с гарантирани влогове в КТБ, както и на своите настоящи клиенти, банката осигурява пълен достъп до широката си клонова мрежа. Клиентите могат да изберат удобна за тях локация от списъка с клонове на банката, публикуван на уебстраницата www.postbank.bg.

„Създали сме необходимата организация на работа така, че всеки един наш клиент да бъде обслужен професионално и гладко. В процеса по изплащане на гарантираните влогове ще бъдат ангажирани всички служители на клоновата ни мрежа, които ще осигурят необходимото съдействие на хората. Повечето ни клонове разполагат и с удобни паркоместа или са на централни локации във всеки квартал, достъпни за пешеходци, така че клиентите лесно могат да се придвижат от един клон до друг и да изберат най-удобното за тях място да оперират със средствата си”, заявяват от финансовата институция.

Суми по гарантираните влогове в КТБ ще бъдат изплащани всеки работен ден от 8.30 до 17.00 часа. Изплащането на сумата по гаранцията ще се извършва еднократно чрез една или няколко платежни операции по избор на вложителя, който може да си открие сметка в Пощенска банка и да получи сумата по нея; да нареди превод на сумата по посочена от него сметка в банката или друга финансова институция или да изтегли парите в брой. Вложителите трябва да имат предвид, че суми над 3 000 лв. могат да се заявяват за теглене два работни дни предварително в клон на банката.

Списък на необходимите документи, както и приложимата тарифа за таксите, са публикувани на официалната интернет страница на банката и са на разположение във всички финансови центрове и офиси. Вложителите могат да се разпореждат с гарантираните си суми в срок до 5 години, считано от 4 декември 2014 г.

Денонощна телефонна линия за обслужване на клиентите на Пощенска банка: 0700 18 555; *7224.

Споделете: