На 1-ви април се откриват международните специализирани изложби „Техномебел“ и „Светът на мебелите“

Изложенията можете да посетите от 1 до 5 април в Интер Експо център – София
Светът на мебелите и Техномебел 1-4 април в Интер Експо Център - София

На 1-ви април, вторник, в  Интер Експо Център, София  (бул. Цариградско шосе“ № 147) официално ще бъдат открити от вицепремиера по икономическото развитие г-жа Даниела Бобева и министъра на икономиката и енергетиката г-н Драгомир Стойнев международните специализирани изложби “ТЕХНОМЕБЕЛ” и “СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ”.

В откриването ще вземат участие г-н Евгений Иванов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП ), г-н Стоян Стоянов, председател на УС на БКДМП и гн Ивайло Иванов, управител на Агенция Булгарреклама.

За първи път тази година държавно финансиране за участие в изложбите получиха 41 български производители. Инициатор на проекта е Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), а финансирането е осигурено от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП). Благодарение на тази инициатива много нови български производители откриха в специализираните изложения своята трибуна за демонстриране на новите си продукти и услуги.

За трета поредна година специализираните изложения ТEЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се провеждат заедно и генерират все по-голям интерес. Повече от 150 изложители, сред които компании от Италия, Китай, Малайзия, Полша, Сърбия и Турция, представят своите нови продукти и услуги на обща площ от 12 000 кв.м.       Интересът от посетители и участници се увеличава непрекъснато, подсилван от  добрата организация и обогатяването с нови формати за привличане на бизнеса. По програмата Hosted Buyers посещение са заявили над 30 чуждестранни компании от Великобритания, Германия, Израел, Ирак, Македония, Мароко, Молдова и Франция.

Техномебел и Светът на мебелите ще се проведат в периода 1 - 5 април в Интер Експо Център - София

На ТЕХНОМЕБЕЛ ще бъдат демонстрирани най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, функционални и ергономични механизми, както и тенденциите в мебелния обков. На специализираното изложение могат да бъдат видяни консумативи и машини за мебелната и дървообработваща промишленост: шкурки и абразивни материали за дървесина и метал, лепила и олепиляващи системи, режещи инструменти, байцове, лакови покрития и бои за дърво и метал, шприц пистолети, банцигови ленти, почистващи течности и препарати, машини за циклене на паркет, влагомери и сушилни камери.

Специализираната изложба за всички видове мебели и мебелни аксесоари СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ се утвърди като форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането. Това е мястото в България, където се срещат производителите, търговците, творците и ценителите на красивия и практичен интериор. Нови и утвърдени български производители на мебели ще демонстрират актуалните си гами, посетителите ще могат да изберат най-подходящия за тях продукт и да договорят уникални отстъпки.

За поредна година ще се проведе конкурсът БЪЛГАРСКА МЕБЕЛ НА ГОДИНАТА, а отличените мебели ще бъдат показани в специално обособена зона. Всеки посетител може да даде своя глас и да спечели един от петте ваучера на стойност 500 лв. за покупка на продукти от фирмите изложители.

„Какво ни дава добрият дизайн? Основни положения при работа с дизайнер“ е темата на презентацията на Величко Великов от ЧЕРГА – Българската група за дизайн. Групата ще декорира собствена зона, в която водещи дизайнери ще предоставят безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн.

Изложбите са отворени за посетители от 1 до 5 април, от 10.00 до 18.30 ч. Вход 3 лв. В последния ден – 5 април, изложбите са с безплатен вход.

 

 

Споделете: