Повече посетители на деня на отворените врати в завод Марица – Кнауф България

Денят на отворените врати в завод Марица се превръща в традиция.

За 2-ра поредна година, на 14 юни, Кнауф България отвори вратите на завода за гипсови строителни плоскости. Над 200 професионалисти в строителния бранш дойдоха за да видят най-новите продукти и решения в областта на сухото строителство, представени в мострени зони.

1(37)

Денят премина под мотото 20 години Кнауф в България.

Модератор на събитието бе известният водещ от предаването „Мисия моят дом“ –  Камен Иванов.

Гостите бяха приветствани както от кмета на град Гълъбово г-н Николай Тонев така и от г-жа Ингрид Янкер – управител на Кнауф България ЕООД.

Програмата стартира с представяне на най-новия член в семейството на Кнауф- готовите шпакловки и фугопълнители Sheetrock. В демонстрацията се включиха доброволци, които се убедиха в леснотата на нанасяне на продуктите.

7(15) (1)

В импровизирана зала за презентации, изградена от палети гипскартон, бяха представени интересни лекции за продуктите Кнауф.

Инженер Влахов – продуктов мениджър гипсфазер, изтъкна качествата на фасадната системата Knauf W333 – като ефективно решение за нискоенергиен дом.

4(29)

Беше показан филм  за монтаж на първите референтни обекти с тази система – еднофамилни къщи  в с. Айдемир и гр.Силистра.

В мострената зона „Енергийна ефективност“ под формата на къща, изградена изцяло от системи за сухо строителство, бяха представени Кнауф системите за леки външни стени с гипсфазерни плоскости Vidiwall, с циментови плоскости Aquapanel, системата за сух под с гипсфазерни плоскости Vidifloor и системата за топлоизолиране на подпокривната плоча Vidifloor+EPS.

3(27)

Акустикът Стойчо Христев разказа как се решава звукоизолацията с Кнауф системите при стените, пода и тавана.

Звукоизолационните свойства на плоскостите Knauf Silentboard бяха демонстрирани, чрез специално изградена стая, в която бе пусната силна музика, за да се усети разликата вън и вътре в стаята.

В мострената зона „Специални продукти“ беше представен монтажа на лъчезащитните плоскости Knauf Safeboard и перфорираните плоскости Knauf Cleaneo.

Партньор на събитието тази година бе Кнауф Инсулейшън. Г-н Тодор Тодоров презентира контактна и вентилирана фасада с каменна минерална вата, като подчерта нейните предимства.

Инженер Румен Бочев, ръководител обучения в Кнауф, обърна внимание върху насоките за правилно шпакловане и върху различните нива на качество  Q1 – технически необходимо,  Q2 – стандартно, Q3 – много добра повърхност, и Q4 – перфектна повърхност.

Гостите имаха възможност да се запознаят с производствения процес на гипскартонените плоскости по време на организирана обиколка на завода.

А за любителите на скалното катерене беше направена стена за катерене от гипсфазерните плоскости Vidiwall.

6(18)

За футболните запалянковци беше организирана игра с топка „Кнауф точен шут“, която доказа здравината на новата гипсова плоскост Knauf Diamant. Тези с най-точен удар получиха награда, голямата от които бе Кнауф кожена чанта с инструменти.

www.knauf.bg

Споделете: