Представян новия туристически сайт на столицата

Сайтът е заложен в стратегията на общината за развиване на туризма

София е с нов туристически сайт

Днес, 10 септември, в залата на „Американския център” на Столичната библиотека ще бъде представен новият туристически сайт на София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.
На събитието ще присъстват столичният кмет Йорданка Фандъкова и зам. кметът Ирина Савина.

Сайтът е заложен в стратегията за развитие на туризма в София и е изработен със средства на ОП „Туристическо обслужване”. Сайтът е структуриран така, че с три кликвания да се стигне до страницата на търсения обект, където се съдържа пълна информация за него. Всеки обект се локализира с GOOGLE MAPS и GOOGLE STREET.

За да бъде представена София като дестинация, която живее богат културен и събитиен живот, на сайта е разработен модул КАЛЕНДАР НА СЪБИТИЯТА. Той представя по дни, седмици и месеци културния календар на София, отделни значими събития, фестивали, спортни изяви, концерти.

Най-големите туристически атракции в София са показани в модул TOP 10. За по-пълното им представяне към всеки обект е прикачена триизмерна разходка. Чрез нея всеки може да разгледа обекта отвън, да влезе вътре, да се качи по стълби, да отвори врати и т.н. На сайта са представени и МАРШРУТИ, които ще помогнат на туристите да опознаят София на един дъх, да се включат в поклоннически път или да обиколят уникалните храмове и манастири на Софийското Светогорие.

Споделете: