Националният празник 3 март ще бъде отбелязан с масово ски спускане с трибагреници и народни носии в Пампорово

Поканени са да участват всички родолюбиви българи и любители на зимните спортове от цялата страна

1

С уникална инициатива за масово ски спускане с трибагреници ще бъде отбелязан тази година Националния празник на Република България в зимния курорт Пампорово.

Български флаг с впечатляващи размери и носен от скиори и сноубордисти, облечени в народни носии, ще бъде спуснат от кулата „Снежанка“. В шествието са поканени да участват родолюбиви българи от всяка възраст и любители на зимните спортове от цялата страна.

Атрактивното събитие е първото по рода си в България и се организира по повод 139-та годишнина от подписването на Санстефанския мирен договор.

В 11:40 ч. на 3 март ски шествието ще потегли от кулата „Снежанка” по писта №6 към плаца на „Студенец”, където точно в 12:00 ч. ще прозвучи химна на Република България. Българският дух и народно единение ще бъдат подчертани с автентични изпълнения на родопски гайди, около които участниците ще извият голямо хоро.

Събитието се организира от „Вила Комета” – Пампорово, със съдействието на „Пампорово” АД и „Ред Бул – България“.

Нека всички участници да проявят креативност по отношение на представянето си и да отдадат почит към българските традиции, като се появят облечени в народни носии (или с елементи на традиционно облекло – калпаци, забрадки, ямурлуци, престилки, и др.) и да носят български знамена.

За всички, които искат да участват в шественото спускане и носят със себе си национални флагове, лифтовете в посока към кулата „Снежанка” ще бъдат безплатни между 11:00 и 11:30 часа. За да не се образуват струпвания и опашки, организаторите умоляват участниците да използват като изходен пункт за качване към кулата всички лифт линии – „Стойките”, „Малина”, „Студенец” и „Смолянски езера”.

Всички родолюбиви българи са поканени да вземат участие в пилотното събитие на 3 март в Пампорово!

През 2018 г., по повод 140-тата годишнина от Освобождението на България, целта ще бъде влизане в Рекордите на Гинес за най-многобройно ски и сноуборд спускане с трибагреници и народни носии.

Още информация за събитието ТУК!

Споделете: