„Уолтопия“ ООД получи сертификат за инвеститор клас А в областта на високите технологии и иновациите

Сертификатът е за  изграждането на Научно-изследователски и развоен център – част от „Колайдър Активити център“ в  „София Тех Парк“

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров връчи сертификат за инвеститор клас А в областта на високите технологии и иновациите на „Уолтопия“ ООД

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров връчи сертификат за инвеститор клас А в областта на високите технологии и иновациите на „Уолтопия“ ООД за изграждането на Научно-изследователски и развоен център – част от „Колайдър Активити център“, съобщиха от пресцентъра на Министерство на икономиката и енергетиката.

Това е един от първите проекти, които ще бъдат реализирани на площадката на „София Тех Парк“. Инвестицията е в размер на 7.22 млн. лв. и се очаква да бъдат разкрити 37 нови работни места.

В рамките на Оперативна програма „Конкурентоспособност“ се изпълняват различни мерки за подобряване на българската иновационна система, от една страна чрез подкрепа за иновационната дейност в българските предприятия и от друга се насърчава развитието на про-иновативна инфраструктура.

Иновациите ще бъдат във фокуса и на новия програмен период 2014-2020, заяви заместник-министър Красин Димитров.
Управителят на „Уолтопия“ ООД Ивайло Пенчев даде висока оценка за работата си с българската администрация.

Изпълнителният директор на „София Тех Парк“ Елица Панайотова съобщи, че технопаркът си сътрудничи със Софийския университет, Техническия университет, Българска академия на науките и бизнеса. С клъстерите Телекомуникации и Микроелектроника и индустриални електронни системи вече са подписани договори за партньорство, допълни Панайотова.

Заедно с настоящия сертификат, издадените през 2013 г. сертификати по реда на Закона за насърчаване на инвестициите са общо 12 на брой. Проектите по тях предвиждат инвестиции в размер на 60 млн. лв., както и създаване на повече от 720 работни места.

Споделете: