Футуристичният OLED телевизор на LG с награда за най-добър дизайн

Отличието бе присъдено на тазгодишното издание на  наградите на EISA 2013

Моделът LG 55EA9800 бе отличен за най-добър дизайн сред телевизорите 

Невероятен успех пожъна извитият OLED телевизор на LG на тазгодишното издание на наградите на Европейската асоциация за изображения и звук (EISA).

Моделът LG 55EA9800 бе отличен за най-добър дизайн сред телевизорите. Със своя извит 55-инчов екран и IMAX зрително изживяване, иновативният телевизор дава наслада за окото. Елегантният дизайн на 4-милиметровата му рамка е доказателство за усилията на компанията да наложи OLED технологията в производството на големи екрани.

Ергономичната извивка на телевизора създава потапящо зрително изживяване. До голяма степен неговата елегантна и ултра тънка рамка дължи естетиката си на качествата на OLED технологията. Функцията WRGB допринася за живи и ярки цветове с добро съотношение на контраста. Задната част на телевизора е от пастмаса, подсилена с карбонови нишки, която предпазва 55-инчовия екран от повреда и го прави по-лек.

„За нас е чест да получим признание от една толкова престижна асоциация като EISA,“ каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Тази награда е удостоверение за успешните ни усилия да въведем иновативния дизайн и технологии в дома на съвременните потребители с изискан вкус.”

Извитият OLED телевизор притежава стойката Crystal Stand, която е почти незабележима и позволява на зрителя да се наслади изцяло на прекрасните изображения на екрана. В стойката са вградени и два висикоговорителя LG Clear Speakers, благодарение на които устройството предлага ясен и детайлен звук. В допълнение, телевизорът съчетава водещата в индустрията на LG Cinema 3D технология със Smart TV възможности, засилвайки усещането за домашно кино.

Представен за първи път на CES 2013, телевизорът на LG CURVED OLED TV продължава да събира овации. По-рано тази година той получи престижната Red Dot награда „Best of the Best“ и сертификати за качество на картината от международни институции за продуктови тестове, като TÜV Rheinland, Intertek и VDE.  Моделът 55EA9800 е първият OLED телевизор в света, който бе удостоен със сертификат THX.

Отличена от EISA тази година беше и аудио системата на LG Micro Audio System (model CM3430) . Тя бе удостоена с наградата European Micro Audio System 2013-2014. 40-ватовата, 2,1-канална система на LG, която произвежда отличен звук при ниски честоти, е идеална за всеки дом или офис.

Международно признати, наградите на EISA се връчват на най-добрите продукти от областта на потребителската електроника. Подбрани от 50 аудио и видео списания от 19 европейски страни, номинираните устройства се оценяват на базата на техния дизайн, технология и иновации.

 

Споделете: