Баумит навлиза активно на френския строителен пазар

Експертът в областта на топлоизолационните системи, мазилки и замазки продължава експанзията си

25 години след своето създаване компанията Баумит продължава курса си на експанзия и след тригодишни подготвителни работи, в Париж вече функционира  Baumit France SAS.

Във фокуса на 15-членния състав на фирмата под ръководството на Никола Мот са топлоиозолационните системи Баумит.

„Тъй като в Германия вече сме добре позиционирани с  осем производства и 500 сътрудници, Франция със своите 30 милиона домакинства е наш стратегически важен пазар. Преди всичко, в такива гъсто населени индустриални зони като Париж, много от жилищните сгради имат лоши строителни показатели и не са изолирани.

Спестяването на средства е основна тема с общонационален интерес във Франция. От няколко години в страната се полагат големи усилия да се създаде интерес към екологията и топлоизолирането. Този пазар расте неимоверно много. Бихме искали да се презентираме на френския пазар с нашите иновации и да участваме в изграждането на пазара.“, разяснява Роберт Шмид, управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ, ангажиментите на Баумит във Франция.

Идеи с бъдеще за голямата нация

Първите проекти за топлоизолиране на Баумит във Франция могат да се случат точно в Париж. Най-големите иновации като Баумит Нанопор мазилка, Баумит open Климафасада и Баумит Клебеанкер СтарТрек събудиха интереса на строителния бранш в страната.

„В средносрочен план ще разширим своята дейност  от Париж/Ил де Франс към областите Елзас и Рон-Алп. Нашата цел е да бъдем лидери в областта на топлоизолационните системи за фасада, така че не можем да заобиколим Франция,“ каза Роберт Шмид.

Баумит Интернационал 2012: стабилен резултат, благодарение на иновациите

Въпреки тежките икономически условия, които са характерни за много страни от източна и югоизточна Европа, Баумит успя сумарно да достигне оборота  от предходната 2011 г., който е 840 млн. евро. Успяхме да задържим и бройката на нашите сътрудници – 2 800 човека в 30-те държави, в които има фирми Баумит. Инвестициите за 2012 г. са над 45 млн. евро.

Концерните зад марката Баумит

Зад марката Баумит стоят два концерна, които са 100% притежание на две австрийски фамилии: Шмид Индустри Холдинг и групата Витерсдорфер.

През 2012 г. с 4 700 сътрудници Шмид Индустри Холдинг постигна оборот от 1.3 милиарда евро.

Най-голям оборот холдингът постига от продажбата на вар, цимент, топлоизолационни системи, продукти на строителната химия, както и топлоизолационни плочи.

Шмид Индустри Холдинг обединява 90 фирми в 19 държави, сред които с най-голяма популярност са Вопфингер Баущофиндустри, Баумит Бетайлигунген ГмбХ, Аустротерм, Мурексин, Лоренчич и Волф Пластикс.

Повече информация за продуктите на Баумитwww.baumit.bg

 

Споделете: