Бъдещи химици посетиха Оргахим по повод инициативата „OpenEdu2013 – Училище за живота”

Целта на кампанията е децата на България да видят реално как се случват нещата, които учат в училище

 

За да видят на практика как се случват нещата, които учат на теория в училище, ученици от Техникум по индустриална химия „Проф. Димитър Баларев” Русе посетиха на 16 май производствената площадка на „Оргахим” АД. Децата бяха посрещнати от г-н Йордан Митов, зам.-изпълнителен и производствен директор на компанията.

Групата от бъдещи химици разгледа сложния и интересен процес на производството на бои. По време на обиколката децата зададоха на своя домакин много интересни въпроси.

„Усещането да се запознаеш с бъдещите си колеги е невероятно. Тези деца имат желанието и хъса да развият химическата индустрия в България до едно много по-високо ниво.” – разказа след срещата г-н Йордан Митов, зам.-изпълнителен директор на „Оргахим” АД.

Посещението е част от кампанията „OpenEdu2013 – Училище за живота”. Цел на кампанията е децата на България да видят реално как се случват нещата, които учат в училище. Инициативата е под патронажа на Деяна Костадинова – вицепремиер и министър на труда и социалната политика.

 

Споделете: