Българска компания разработи иновативно софтуерно решение за управление на дома от телефон

Orak R6 PMS може да управлява, отчита и разплаща самостоятелно всички битови сметки

Системата Orak R6 PMS е иновативно решение, разработенo от българската софтуерна компания Орак Инженеринг, което позволява да се управлява дома и офиса с едно докосване на смартфон или таблет.

Иновативният продукт бе представен на Световния мобилен конгрес, който се проведе от 25 до 28 февруари в гр. Барселона, Испания. Решението обединява някои от най-иновативните мобилни технологии и концепции като NFC (Near Field Communications – стандарт за пренос на данни на близки разстояния), LBS (Location Based Services – услуги, базирани на местоположението) и home automation (домашна автоматизация).

„През последните години мобилните оператори отчитат сериозен спад на приходите си от традиционно силни сфери като гласовите услуги и кратките съобщения. Това ги принуждава да търсят нови приходоизточници, които да компенсират този спад и според най-новите данни, изнесени на Световния мобилен конгрес, очакванията са именно сфери като интелигентните домове и комуникациите „машина – машина“ да създадат тези нови приходоизточници.

Именно това им предлагаме ние – една цялостна платформа за услуги с добавена стойност, които ще генерират нови възможности за бизнес“ – разказва Красимир Стоянов, главен изпълнителен директор на Орак Инженеринг.

„Основните предимства на  Orak R6 PMS са много по-високата степен на сигурност, която гарантира на собствениците на домове и офис сгради, новите възможности за спестяване на разходи чрез интелигентно управление на електроенергията и другите комунални системи, както и много по-голям комфорт.“

Освен, че подържа цялостно управление на всички елементи в един дом, Orak R6 PMS може да управлява, отчита и разплаща самостоятелно всички битови сметки, елиминирайки възможностите за грешки и злоупотреби на инкасаторите.

За собствениците на офис и бизнес сгради системата създава допълнителни възможности за пълен контрол върху заетостта, плащанията и различни услуги които обитателите използват. Тя е много добре оптимизирана за управлението на хотели и заведения – сфера, в която Орак има дългогодишни традиции и експертиза.

За бизнес сгради системата разполага с пълноценни функции за контрол на достъпа, а за домашни потребители включва и екстри като интелигентен списък за покупки, управление на електроуредите от разстояние и др.

ОРАК Инженеринг е лидер на пазара у нас за комплексни софтуерни решения за туризъм, търговия и производство. Компанията е носител на множество отличия, сред които Иновативна компания на годината за 2008, 2009 и 2011 г., награди от световни изложения сред които и два Златни медала за 2012 г. от Международен технически панаир – Пловдив.

 

 

Споделете: