Дари топъл обяд – дари усмивка!

Техносим се присъедини към към партньорската мрежа за благотворителност на БЧК

Програмата „Топъл обяд” е създадена през 2004 г. и се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст.

Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. С различни кампании се набират средства и се финансират проекти “Топъл обяд” за ученици от цялата страна.

Много често топлият обяд в трапезариите на БЧК се оказва единственият повод нуждаещите се български деца да посещават учебните занятия. Те получават безплатен обяд всеки ден през учебната година. Целта е да се подпомогне нормалното физическо развитие на децата, както и да се съдейства за намаляване заболяваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене.

Осигуряването на храна на някои особено нуждаещи се ученици чрез включването им в проекта „Топъл обяд” е единствената възможност те да посещават редовно учебните занятия, а 1 безплатен обяд на 1 дете в нужда в България струва 2 лева.

Като пореден израз на социално отговорна фирмена политика, през 2013 г. компанията Техносим се присъедини към партньорската мрежа за благотворителност на БЧК.

От стойността на всяка продадена бройка керемида от цялата продуктова гама на Техносим, ще се отделя по една стотинка за благотворителната кампания.

През предходната 2012-та г. фирма Техносим се включи активно в подпомагане на пострадалите при двете големи бедствия – наводнението в с. Бисер и заметресението в Перник, осигурявайки керемиди и други строителни материали за изграждане на нови домове.

Фирмата дари керемиди и за покрива на пловдивския храм „Св. Преображение Господне”.

Повече информация за продуктите на Техносим на: www.technocim.com

 

Споделете: