Дискусия за новите възможности за културен туризъм се провежда в Казанлък

Форумът се провежда в рамките на националната кампания „Чудесата на България 2013”

Днес, 29 януари, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще участва в дискусия на тема „Долината на тракийските царе – нови възможности за културен туризъм“, съобщиха от правителствения пресцентър.

По време на форума ще бъде представени проекти за нови туристически маршрути в  района на Казанлък и предложения за нови фестивални атракции. Целта е да се набележи стратегия за популяризирането на 17-те могили от Долината на тракийските царе и да се очертаят мерките за подпомагане на археологическия сезон през 2013 г.

Домакин на събитието е кметът на Казанлък г-жа Галина Стоянова. За участие са поканени управителят на област Стара Загора Недялко Недялков, представители на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на културата.

Очакват се също така и кметове от областта, представители на хотелиери и туроператори,  историци, археолози, и представители на неправителствени организации.

Дискусията се организира от вестник „Стандарт” в рамките на националната кампания „Чудесата на България 2013”.

Целта на мисията е популяризиране на културно-историческото наследство и фолклорните традиции на древния ни народ; подпомагане на археологическите разкопки и популяризиране на най-новите открития на учените; изграждане на нови маршрути за културно-исторически, еко, СПА и приключенски туризъм, които да увеличат притока на туристи през 2013 г.; включване на нови български културно-исторически обекти и символи на традициите ни в списъците на ЮНЕСКО за закрила на световното културно наследство.

Споделете: