До края на 2013 г. в Русе ще започне работа нов завод за поцинковане на метали

Инвестицията е на стойност около 3 млн. лв.

Строителството на новия завод за горещо поцинковане  на метални изделия на „Балканцинк“ АД е вече в ход. Това стана ясно след среща на кмета на Община Русе Пламен Стоилов и зам.-кметът по „Икономика, инвестиции и собственост“ Даниела Шилкова с изпълнителния директор на „Балканцинк“ АД Георги Павлов,която се проведе на 8.1.2013 г., съобщиха от пресцентъра на Община Русе.

През месец февруари 2012 г. фирма „Балканцинк“ АД закупува общински терен с обща площ 8 300 кв.м. с инвестиционното намерение да изгради завод за горещо поцинковане на метални изделия. Съгласно подписания договор, до 18 месеца след влизането му в сила, инвеститорът следва да започне строителството на обекта. Стойността на инвестицията е около 3 млн. лв.

Г-н Павлов сподели, че строителството е започнало и скоро предстои да бъде завършена фазата груб строеж. Амбициите на фирмата са строителните дейности да приключат през месец август тази година и заводът да заработи в най-кратки срокове.

Предвижда се да бъдат разкрити около 40 нови работни места, с тенденция те да се увеличават.

На срещата беше оповестена и новината, че фирма „Балканцинк“ АД предстои да отвори и магазин за строителни материали в града. В него ще бъдат разкрити 10 нови работни места.

По този начин фирмата затвърждава позициите си на русенския пазар и е един надежден партньор на Общината в сферата на инвестициите.

Споделете: