Заповядайте на летен празник с YTONG в гр. Добрич

Компанията отбелязва 6-я рожден ден на завода за клетъчен бетон в Добрич на 28 юни

По повод 6-те успешни години от откриването на завода за клетъчен бетон и началото на лятната ваканция, YTONG организира празник в гр. Добрич.   Планирани са състезания, в които  ще участват  ученици от Професионалната гимназия по строителство и архитектура „Пеньо Пенев“ и СОУ „П. Р. Славейков“.

Събитието ще се проведе на 28-ми юни 2012 г. от 18:30 ч. на площад Свобода, в центъра на града. Всички, които желаят, са поканени!

Състезанието се организира в две направления – приложно, в което ще вземат участие  4 отбора от по 3-ма души, които да изградят малка конструкция от YTONG, без предварително зададен макет, по индивидуален проект на учениците. Критериите за оценка ще бъдат техничност и креативност на изпълнението. Във второто направление ще вземат участие също 4 отбора, но от по 2 души, чиято задача е да оживят с помощта на цветни бои, 4 предварително изготвени фигури от YTONG.

Жури във второто направление е самата публика, която ще оценява с аплодисменти произведенията на изкуството. Всички победители официално ще се обявят на специална церемония в края на събитието.

Освен състезанието за младите строители, за публиката е подготвена  атрактивна и образователна демонстрация с материалите с марка YTONG, която ще се осъществи от специалистите по приложна техника в завода в Добрич, както и много изненади.

Ще има още томбола с награди и музикални забавления.

Това е само първото от поредица планирани събития, които „КСЕЛА България”, производителят на клетъчен бетон YTONG,  стартира в град Добрич, където се намира и един от заводите за производство на компанията.

 За компанията:

Производство на YTONG в България започва през 1994 г.

Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

 


 

Официален сайт: www.ytong.bg

Споделете: