Инверторният климатик LG Athena Inverter V намалява консумацията на енергия до 80% в сравнение с традиционните печки

Новият инвертор комбинира  отоплителна ефективност с енергийна икономичност

 

LG Electronics (LG) представи новия инверторен климатик от висок клас Athena Inverter V, чиято термопомпа е проектирана да отделя оптимално количество топлина при ниски температури. По този начин уредът  гарантира по-голяма ефективност и повече отоплителни възможности.

Благодарение на еко технологиите на Athena Inverter V потребителите могат да отопляват дома си при по-ниски разходи.

Новият инверторен модел превъзхожда конвенционалните отоплителни устройства по отношение на топлоотдаването, като успоредно с това намалява консумацията на енергия и оперативните разходи. По този начин потребителите могат да затоплят помещението до желаното ниво дори при много ниска външна температура, без да се притесняват за сметката за ток. Athena Inverter V може да намали консумираната електроенергия с около 80% в сравнение с традиционните електрически печки.

Athena Inverter V притежава коефициент на трансформация 5.6, (известен още като съотношение за енергийна ефективност). Този резултат е много по-висок от характерния за стандартните топлинни помпи, което показва, че Athena Inverter V може да произведе повече топлина за единица консумирана енергия. Инверторът запазва своята мощност, дори когато температурите навън паднат до минус 15 градуса.

За да предложи по-висока ефективност, LG положи усилия да подобри потока на въздух в климатичното устройство. В резултат на това моделът Athena Inverter V е снабден с уголемени вентилатори и множество вертикални и хоризонтални степени за по-ефективен контрол над широката въздушна струя.

Намаляването на консумацията на енергия положително влияние върху околната среда. Заради енергоефективността си, топлинната помпа на Athena Inverter V позволява да се намалят емисиите на въглероден диоксид. Така климатикът се нарежда по екологично значение до ресурси от типа на слънчевата и ветренната енергия. Според изследване, проведено от International Energy Agency Heat Pump Centre (IEA HPC), отоплителните помпи спестяват 157 милиона тона въглероден диоксид за една година, което представлява 0.7% от световните емисии.

Athena Inverter V впечатлява не само с икономичните и екологичните си функции. Климатикът е с голям капацитет, благодарение на който бързо нагрява големи вътрешни пространства. По време на тестове той затопля помещение 6.3 пъти по-бързо от други отоплителни продукти.

В допълнение Athena Inverter V се грижи за здравето на своите потребители. Той използва оригиналната технология на LG Plasmaster и филтри с формата на пчелна пита, за да пречисти въздуха от микроби, бактерии и вируси.

Климатикът изпълнява всички тези функции почти безшумно – при нива на звука от едва 17dB. Това се дължи на оптимизираните възможности за обмен на въздух.

 

Споделете: