Иновационната външна топлоизолационна система Multipor получи Българско техническо одобрение

Системата Multipor е одобрена за участие в програмата за енергийна ефективност REECL

Иновационната топлоизолационната система Multipor на  „КСЕЛА България” получи Българско техническо одобрение в края на 2012 г.

Техническото одобрение се отнася за приложението на  плочите  Multipor за външна топлоизолация на стени.

Multipor е немска технология за изолация, която включва шест задължителни компонента:

минерални топлоизолационни плочи Multipor, лек разтвор Multipor, който се използва като лепило и основна мазилка, армираща мрежа, дюбели за закрепване, грундиращо покритие и финишна мазилка.

Основният продукт от системата са минералните топлоизолационни плочи Multipor, които предлагат уникално съчетание от свойства:  материалът е твърд, минерален, негорим (не отделя вредни газове), дишащ, с отлични топлоизолационни качества и не променя свойствата си с течение на времето.

Топлоизолационната технология Multipor е предназначена за изпълнение на външна изолация на фасадни стени, изградени от зидария (тухли, блокчета) или бетон с клас по реакция на огън А1. Приложима е за нови и съществуващи сгради.

Производството на минералните плочи Multipor стартира в завода на КСЕЛА в гр. Добрич през м. септември миналата година.

Поради уникалното си съчетание от свойства, минералните топлоизолационни плочи Multipor освен за външна изолация, са подходящи и за вътрешна изолация на стени и тавани, както и за изолация на стоманобетонни елементи.

Производителят на Multipor – „КСЕЛА България”, наскоро стана член БАИС (Българска асоциация за изолации в строителството).

Системата Multipor е вече одобрена за участие в програмата за енергийна ефективност REECL. Тя предоставя на домакинства или сдружения на собственици от цялата страна възможност да се възползват от предимствата на енергийната ефективност и да получат целеви кредити. Кредитополучателите по програмата имат право да ползват и безвъзмездна финансова помощ.

Още информация на:  www.multipor.bg

 

Споделете: