Корпоративни туристи от Индия проявяват интерес към България

България е на трето място в Европа в класацията на Върджин мъни за най-добра дестинация за семейна почивка през 2013 г.

Индийски туроператори проявяват интерес към почивка у нас на корпоративни туристи.

Това стана ясно по време на международното туристическо изложение SATTE 2013 в Делхи, което се проведе от 16 до 18 януари и в което България участва за първи път, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.

Практиката за т.нар. корпоративни туристи е особено популярна в Индия като вид социална политика на фирмата.

Това са групи  от определени компании, които почиват в чужбина за сметка на своя работодател. Те са почиващи с висока платежоспособност, които търсят разнообразие за своята почивка, поясни ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси в Делхи Стефан Йонков.

Четири български компании участват в изложението SATTE 2013 и представят възможностите за разнообразен отдих в нашата страна.

Основната част от офертите им е съсредоточена върху обиколните турове както в нашата страна, така и комбинирани между България и съседните държави.

Предлагат се основно обиколни турове в Казанлък и Розовата долина, Велико Търново, Рилския манастир и други. Тези възможности, както и спа и голф туризма са особено предпочитани от индийските туристи.

Специалният интерес, който предизвика България на изложението, е свързан с възможностите на страната да предложи уникална комбинация от различни видове туристически преживявания, хубаво вино и лукс на достъпни цени.

България е поставена на трето място в Европа в класацията на Върджин мъни за най-добра дестинация за семейна почивка през 2013 г., изпреварена само от Майорка и Париж.

Този факт допълнително повиши интереса към нашата страна като туристическа дестинация по време на изложението. Ежедневно българските туроператори обменят контакти и оферти с около сто свои колеги от Индия.

SATTE 2013 е най-голямото специализирано туристическо изложение в Азия, в което участват над 35 държави. То е наложено в Индия поради големия интерес на индийците към пътуванията в чужбина.

Споделете: