Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо 2013“ започва в София

Изложението ще се проведе в периода 14-16 февруари –  „Интер Експо Център“ на бул. Цариградско шосе, София

От днес, 14 февруари, до събота – 16 февруари,  в „Интер Експо център“ – София ще се проведе юбилейното 30-то издание на най-голямата международна туристическа борса в България „Ваканция и СПА Експо” 2013 г.

В рамките на изложението под мотото „София! Открий своята история“, Столична община ще представи забележителностите на София чрез виртуални разходки из някои от най-атрактивните туристически обекти в града, както и с богата анимационна програма, съобщиха от пресцентъра на общината.

Гостите на щанда на столицата (№2-С-6) ще могат да се запишат за безплатна туристическа обиколка на забележителностите на София, която ще се проведе в последния ден на изложението – 16 февруари. Всички желаещи ще могат да се включат и в инициативата „Имаш идея?” във връзка с кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2013г. Предвиждат се и интересни награди.

Ето и основните акценти в програмата на Столична община:

14 февруари (четвъртък):

11.00 ч. Представяне на Програмата на щанда на София. Виртуални обиколки в десет туристически обекта на дестинация София.
15.00 ч. Изпълнение на автентични двугласни шопски народни песни от солисти от ансамбъл „Филип Кутев”.
17.00 ч. Представяне на традиционната шопска кухня от ученици на „Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии” СГХСТ.    

15 февруари (петък):

11.15 ч. Представяне на „Пътеводител на нова туристическа дестинация – София – крепостта Урвич – Самоков”. Презентацията ще бъде направена от проф. Николай Овчаров и доц. Бони Петрунова в зала „Родопи”.
15.00 ч. Представяне на новите рекламни брошури за София с помощта на актьори от театър „Възраждане”.

17.00 ч. Ученици на СГХТ ще пресъздадат планината Витоша под формата на еднометрова торта.

16 февруари (събота):

12.00 ч. Изпълнение на спортни танци, детска школа към Дом на културата „Средец”

Споделете: