На туристическото изложение в Шанхай през ноември България и Румъния ще промотират общи туристически продукти

 Общото представяне ще е в рамките на Дунавската стратегия

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и румънският зам.-министър на регионалното развитие и туризма Кристиян Бархалеску  по време на Световното туристическо изложение WTM в Лондон обсъдиха възможностите за промоция на общи туристически продукти на перспективен пазар като китайския, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.

Общото представяне ще е в рамките на Дунавската стратегия, по която двете съседни държави са съкоординатори за оперативна ос 3 (туризъм, култура и мултикултурен диалог). На срещата бе постигната договореност за предстоящото туристическо изложение в Шанхай от 13 до 18 ноември България и Румъния да подготвят общи еднакви части в презентациите си.

В първия ден на лондонското експо зам.-министър Маринов даде интервю за централата на „Евроспорт“, в което подчерта тясната връзка между туризма и спорта.

Страната ни предлага отлични природни условия за хората, които търсят приключения, екстремни преживявания или спортът е част от тяхното ежедневие. Освен това България има традиции в организирането на престижни спортни състезания, които привличат допълнително число туристи, каза той.

Един от примерите бе скорошният тенис турнир на шампионките в София. България бе призната за новооткрита голф дестинация за 2012 г. от Международната асоциация на голф туроператорите (IAGTO) и ще бъде домакин на турнира The Volvo World Match Play Championship на Северното ни Черноморие.

Пампорово пък ще приеме отново гигантския слалом за жени, който е част от състезанията за европейската купа – ново признание за отличните условия за спорт и почивка в българските планини.

“Евроспорт“ ще излъчи интервюто заедно с част от представянето на страната ни в Лондон.

Споделете: