Нова туристическа атракция в гр. Ракитово

Екологичен парк, въжена градина и виа ферата ще посрещат туристи в местността „Бърдо“ на града

Днес се открива нова туристическа атракция в гр. Ракитово, Пазарджишка област. Екологичен парк, въжена градина и виа ферата са изградени по идея на сдружението „Суткя”, а инвеститор е община Ракитово.

Атракционите  са разположени в местността „Бърдо” – над часовниковата кула.

Въжената градина е с рекордните 22 различни препятствия  за преодоляване. Малчуганите също ще могат да се включат в приключението, но при тях водещ ще е ръстът, защото трябва да могат да се закачат на осигурителното въже.

„Виа Ферата” (железния път) е с два маршрута – катерене по скала и минаване по въжен метален мост.  Съоръжението представлява  железен мост и една желязна стълба за катерене по скала. Това е път, който е направен по подобие на алпийските мостове и пътеки, при които в един по-екстремен планински пейзаж се преминава над пропаст по въжен мост –  специфична атракция за повишаване на адреналина и своеобразен фитнес.

Предвижда се обектът да се стопанисва от сдружение „Суткя”, а общинският съвет в Ракитово ще се произнесе при какви условия ще става това. Според организаторите новите атракции ще дадат тласък за развитието на туризма в региона. Очаква се изграждането на уникалния музей – българския Джурасик парк край Дорково и разширяването на разкопките и инфраструктурата до хижа „Цепина” на деспот Слав да привлекат  повече туристи.

Споделете: