Ново портфолио от „умни“ уреди от LG Electronics

Представят семейството от „интелигентни“ домашни уреди на  CES 2013

Ново портфолио от „умни“ домакински уреди с по-добра свързаност за повече удобство ще представи  LG Electronics (LG) на Конгреса за потребителска електроника тази година в Лас Вегас (CES 2013).

Само с приближаването на своя смартфон до NFC символа, поставен върху уредите на LG, потребителите могат лесно да управляват хладилника, пералнята, прахосмукачката-робот и готварската печка в дома си. Функцията Smart Control позволява на потребителите ефективно да контролират устройствата с прости гласови команди, подавани през смартфона, и да следят от разстояние работата на свръх ефикасната Smart Home система на LG.

Smart технологиите на LG се отличават с две отделни, но взаимнодопълващи се характеристики. Четирите основни технологии на компанията – Linear Compressor, Inverter Direct Drive, KOMPRESSOR™ и Lightwave, предлагат добра функционалност, а иновативните Smart Manager, Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt и Smart Grid Ready създават удобство за домакинствата.

Smart хладилник, който подобрява управлението на храната

Разработен на база забележителната технология на компанията Linear Compressor, smart хладилникът на LG е снабден с пълен набор от „умни“ технологии. Сред тях е Smart Manager, която трансформира хладилника в цялостна система за управление на храната.

Потребителите могат да използват LCD панела или своите смартфони, за да проверяват какво има вътре, без да отварят вратата. С помощта на функцията за следене свежестта на продуктите Smart Manager’s Freshness Tracker притежателите на електроуреда могат да проверяват кога изтича срокът на годност на храните.

В допълнение характеристиката Smart Manager предлага на домакините какво да сготвят за вечеря, като използват наличните продукти. Препоръчаната рецепта може да бъде изпратена до smart фурната на LG.

Характеристиката Smart Access позволява на потребителите да проверяват статуса на техните електроуреди чрез смартфона си, без значение къде се намират. Така вместо да отделят време да съставят и следят дълъг списък за пазаруване, притежателите на LG smart хладилници могат лесно да преценят какво липсва в тяхната кухня, като прегледат наличностите директно от супермаркета посредством тяхните iOS или Android телефони.

Smart Shopping е друга нова характеристика на функцията Smart Manager, която улеснява онлайн пазаруването директно от LCD панела на хладилника. Тя позволява хладилникът автоматично да поръчва хранителни продукти при изчерпване на настоящите наличности. Възможно е и потребителите сами да поръчат нужните им храни. Функцията Smart Shopping премахва нуждата от традиционното пазаруване в супермаркета, спестява време и създава повече удобство.

Интелигентна перална машина с функция Wi-Fi/NFC Tag Smart Diagnosis™

„Интелигентната“ перална машина на LG съчетава характеристиките Smart Diagnosis™, Smart Access, Smart Adapt и Smart Grid Ready. Използвайки Wi-Fi и NFC, функцията Smart Diagnosis™ на LG предупреждава потребителите за технически проблеми, докато характеристиката Smart Adapt позволява свалянето на нови програми за изпиране, като например Super Rinse или Baby Sanitize, посредством смартфон или директно от LCD панела на пералната машина.

Собствениците на уреда могат лесно да следят статуса му или да го контролират от дистанция с гласови команди, като използват мобилен телефон. Циклите за изпиране могат да бъдат настройвани, стартирани или прекъсвани още посредством телевизора на клиента.

Характеристиката Smart Access позволява на потребителите да контролират прането си, независимо къде се намират. Те могат спокойно да напуснат дома си, докато пералнята работи, тъй като Smart Access им позволява да следят цялостния процес на изпиране и сушене. Функциите и характеристиките могат да бъдат администрирани от разстояние, а своевременни съобщения на смартфона на потребителите уведомяват за приключването на цикъла на пране и сушене.

Smart HOM-BOT: Много повече от просто прахосмукачка

Със смартфон и Wi-Fi връзка потребителите могат от разстояние да настроят прахосмукачката HOM-BOT да почисти пода по всяко време на деня или нощта. Прогресивните функции на устройството го правят лесно управляемо със смартфон посредством команди от екрана или гласови наредби.

Камерата на HOM-BOT позволява тя да бъде дистанционно наблюдавана през смартфона и дори позволява на притежателите и да говорят със семейството си у дома през нея. Подобно на останалите smart електроуреди от семейството на LG, HOM-BOT може да бъде използвана и чрез телевизора на LG Smart TV.

По-умна печка за по-интелигентно готвене

Smart Oven на LG е снабдена с характеристиките Smart Access, Smart Adapt и Smart Diagnosis™, които поставят началото на един изцяло нов начин на готвене. С WiFi връзка, домашните готвачи могат да следят статуса на техните печки, да търсят рецепти, да настройват режими за готвене и да установят наличието на проблеми.

Дори и без WiFi връзка, NFC таговете дават на потребителите възможност да програмират фурната за приготвянето на определена рецепта, както и да установят наличието на проблем, като използват мобилното си устройство. Нещо повече – „интелигентната“ готварска печка на LG може да бъде контролирана чрез смартфон или LG Smart TV.

Споделете: