Откриват утре Празниците на изкуствата „Аполония 2012”

Созопол за 28-ми път под знака на изкуството

Утре, 31 август, вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде на посещение в Созопол  за официалното откриване на Празниците на изкуствата „Аполония 2012”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Сутринта  вицепрезидентът Попова ще се срещне с кмета на Созопол Панайот Рейзи и областния управител на Бургаска област Константин Гребенаров.

Маргарита Попова  ще посети и църквата „Св. Георги Победоносец” в Стария град, където са изложени мощи на Св. Андрей Първозвани, част от кръста, на който е разпнат Исус и миро от мощите на Св. Николай Чудотворец.
По-късно вицепрезидентът ще разгледа и сбирката на Етнографския музей в града, която е най-богатата в Черноморската част на Странджа и изцяло е дарена от местни жители.
Церемонията по официалното откриване на Празниците на изкуствата „Аполония 2012” е от 21.00 часа.

Фестивалът ще приключи на 8-ми септември, а през празничните дни ще имат концерти  много български и чуждестранни музикални изпълнители и състави. Ще гостуват водещи софийски театри, ще бъдат показани нови игрални и документални български филми, камерни концерти, както и изложби, и представяне на литературни творби.

 

Споделете: