Пловдивският храм „Св. Преображение Господне“ с покрив – дарение от Техносим

 

Техносим  направи дарение на Пловдивската Света Митрополия за покриването на покрива на храма „Св. Преображение Господне“ в Пловдивския квартал „Тракия“ от   4080 бр. керемиди, модел Онда  с класически профил средна вълна, в керемидено червен цвят и всички необходими допълващи елементи. Дарените керемиди  изключително добре се съчетават с традиционната архитектура на храма. Главният изпълнител на обекта вече изпълни покрива с обща квадратура 400 кв.м.

Продуктите на Техносим бяха предпочетени и за изпълнението на 10-те къщи за част от най-пострадалите от наводнението в село Бисер. Избраният от изпълнителите модел е плоска керемида Плано в традиционен червен цвят.

Керемида Плано е не само единствена по рода си като профил, но и два пъти е награждавана за най-добър строителен продукт сред покривните покрития. Проектът стартира в края на април и се финансира от средства, набрани от благотворителната кампания на Българския червен кръст.

Керемидите на Техносим вече се доказаха на пазара като изключително качествен продукт, отговарящ на съвременните изисквания и стандарти за здравина и дълготрайност, без те да са за сметка на безупречния вид на продукта.

Споделете: