Пловдив е градът на победителя в летния етап на конкурса „Фасада на годината 2012 г.“

Жилищна сграда в Пловдив отвя конкурентите в лятната надпревара за най-красива фасада

 

 

 

Успоредно с покачването на летните температури, в най-големия ни южен град се покачиха и градусите на настроението, защото победител във втория, летен етап на интернет конкурса  – „Фасада на годината”, организиран от Баумит, стана  жилищна сграда в  кв. Остромила на гр. Пловдив.

Подкрепена от 481 ценители на красивите фасади, от общо 874 гласували в този сезон, прекрасната сграда се класира за финалния етап на състезанието през март 2013 г. Тогава ще се съревновават всички фасади заели първо, второ и трето място от четирите сезона – пролет, лято, есен и зима.

Победителят:

Обект жилищна сграда с проектант и заявител в конкурса – арх. Цветелина Тодорова от „РТ Консулт”, изпълнител „Термобилд” ЕООД използвал в строежа – Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Нанопор мазилка.

Втори подгласник:

Офис сграда „Преслав” в гр. Хасково, която събра 267 гласа на публиката.

Сградата е проектирана от арх. Янчо Апостолов, арх. Владимир Александров и арх. Илиян Янев от Акра Проект ЕООД. Заявител в конкурса и изпълнител на сградата е АКВА 3, използвали в строежа Баумит интегрирана топлоизолационна система СТАР. Инвеститор – Финакорп.

Трети подгласник:

Третото място зае сграда със смесено предназначение в гр. Бургас, комплекс Лазур, събрала 82 летни гласа на публиката.

Проектант на сградата е арх. Никола Ликоманов, инвеститор – Би Ен Джи ООД, а изпълнител и заявител в конкурса е БМ ООД, използвал Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие Силикатна мазилка. 

Честито на победителите и още много успехи на всички екипи, сътворили чудесните фасади!

Не забравяйте, уважаемо наше жури, че вече започна и етап есен от конкурса на Баумит, където участниците също не отстъпват по хубост, цвят и форми!

Да гласуваме заедно, защото всички сме в журито!

Споделете: