Представители на българо-скандинавската търговска камара посетиха „Оргахим“

Дипломати и бизнесмени разглеждат производствените бази на компанията

Представители на Българо-скандинавската търговска камара бяха на двудневно посещение в  „Оргахим” АД Русе, съобщиха от компанията.

Представителите на дипломатическия корпус и на бизнеса бяха посрещнати от Страхил Карапчански, зам.кмет „Европейско развитие”, Андриан Райков, зам. областен управител на Русенска област, Мариус Вакароиу, изпълнителен директор на „Оргахим” АД и Йордан Митов, производствен директор.

От страна на Българо-скандинавската търговска камара официални гости бяха Йоран Свенсон, президент на камарата, нейно превъзходителство г-жа Хелена Пилсас-Алин, Посланик на Швеция в България, нейно превъзходителство г-жа Гюру Катарина Викьор, Посланик на Норвегия в България, както и представители на Посолствата на Дания и Финландия.

Основна част от двудневната визита бе посветена на оглед на производствените бази на „Оргахим” АД. На специална пресконференция,  часове след посещението в компанията, гостите изразиха своите впечатления от производствената дейност.

„Изключително впечатлени сме от условията и организацията на дейността в „Оргахим АД”. Наличието на компании, постигащи подобно отлично качество и високи резултати, ни дава основание да мислим, че България е поела по верния път и в да виждаме в нейно лице сигурен икономически партньор в бъдеще.” – обясни Йоран Свенсон, президент на Българо-скандинавската търговска камара.

Посещението на представителите на Българо-скандинавската търговска камара в Русе приключи със среща с представители на Русенската търговско-индустриална камара.

За „Оргахим” АД:

„Оргахим” АД е иновативна и пазарно ориентирана компания, лидер в производството на лаково-бояджийски материали.

Споделете: