През 2015 г. започва строителството на 8 нови детски градини в столицата

Предстои откриването на 7 строящи се в момента детски заведения

133 детска градина

Днес, 22 октомври, кметът на София Йорданка Фандъкова извърши проверка на новата сграда към ЦДГ 133 в район „Изгрев” в присъствието на заместник-кмета с ресор „Инвестиции и строителство” Ирина Савина, кмета на района Цветомир Жеков, общинските съветници Малина Едрева, Николай Стойнев, Мита Георгиева и др. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Новата ЦДГ 133 e 64-та детска градина, която завършихме, откакто започнахме да строим през 2006 г. През 2015 г. година ще започне строителството на нови 8 детски градини, за което в проектобюджета са предвидени 13 млн. лв., съобщи  столичният кмет.

Новата сграда

133 ЦДГ е една от 8-те градини, които завършваме със средства, отпуснати от правителството на Бойко Борисов, каза също кметът Фандъкова. Детската градина има общо 7 групи и физкултурен салон. Обновени са и детските площадки в двора и старата сграда на детската градина. Девет нови работни места се откриват с новата сграда на ЦДГ 133.

Предстои откриването на още 7 детски градини. Нашата политика е да работим, да строим нови сгради, за да има места в детските градини. Разбира се, за град като София, в който непрекъснато идват хора от страната, които търсят работа в София, е важно да има обединени усилия с държавата. Миналата година също кандидатствахме да продължим тази програма, но тогава средствата бяха разпределяни не по критерии, където има най-много деца, и получихме 6 млн.лв. за пет детски градини, каза също Фандъкова.

За ЦДГ 133 освен средства, отпуснати от държавата, е използвано и финансиране от фонд „Козлодуй“, по проект, който общината е спечелила за прилагане на мерки за енергийна ефективност на старата сграда на детската градина.

Споделете: