Първите в света извити OLED телевизори идват след 6 месеца и в България

LG е първата компания, която предлага на пазара както плоскоекранни, така и извити OLED телевизори

От  края на месец април LG Electronics (LG) в Корея вече  приема предварителни заявки за 55-инчовите извити OLED телевизори (модел 55ЕА9800), съобщиха от пресцентъра на компанията. Доставките на модела започват през май тази година.

Предварителни поръчки са направени в над 1400 търговски обекта от дистрибуторската мрежа на LG в Южна Корея. Цената на един телевизор възлиза на 15 милиона корейски вона, което се равнява на около 13 500 щатски долара. С това LG става първата и единствена компания, която предлага на пазара както плоскоекранни, така и извити OLED телевизори.

„Извитият OLED телевизор е доказателство за лидерството на LG в производството на дисплеи и стремежа на компанията да предлага усъвършенствани TV технологии”, каза Хавис Куон, президент и изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company.

Новият модел телевизор EA9800 предлага първия на пазара екран с извит ергономичен дизайн, който осигурява изживяване, подобно на домашно кино.  Зад намирането на оптималната линия, която да следва извивката на телевизора, стои петгодишен период на проучвания от страна на компанията. Благодарение на тази извивка, повърхността на екрана е на равно отстояние от очите на зрителя. По този начин, изкривяването на образа и загубата на детайли в ъглите на картината са напълно отстранени.

С дебелина – 4.3 мм и тегло – едва 17 кг, извитият OLED телевизор на LG възпроизвежда живи и реалистични образи, благодарение на патентованата си WRGB технология. Уникалната система Four-Color Pixel разполага с допълнителен бял суб-пиксел, който заедно със стандартните червен, син и зелен цвят допринася за идеално цветово изображение.

В допълнение, LG предлага функцията Color Refinder, която засилва тоналността и прави образите още по-естествени. Подобно на всички OLED телевизори на LG и тези с извит екран предлагат неограничено съотношение и оптимално ниво на контраста, независимо от осветеността на околната среда и зрителния ъгъл.

Извитият OLED телевизор на LG бе отличен със сертификати от три международни организации – TÜV Rheinland, Intertek и VDE за качество на картината.

Не на последно място, извитите OLED телевизори на LG разполагат с тънки високоговорители, които осигуряват качество на звука в унисон с красивия външен вид. Телевизорите от серията получиха отличието за дизайн „Red Dot: best of the best“ малко по-рано тази година.

През следващите месеци LG ще обяви наличността и ценовите условия, при които извитите OLED телевизори ще бъдат предлагани на международните пазари извън Корея.

Първите доставки за България се очакват през втората половина на 2013 г..

Споделете: