Първите стажанти на лятна практика в ОНДУЛИН ще получат официално своите сертификати

Третокурсници от специалност „Строителство на сгради и съоръжения” на УАСГ са първите участници в лятната стажантска програма

Днес,  10 октомври 2012 г., в Заседателната зала на Строителен факултет към УАСГ ще се състои официалното връчване на сертификатите на студентите, участвали в първия студентски стаж в ОНДУЛИН – България.

Тази година компанията „ОНДУЛИН“ постави тази  началото на програма за летен студентски стаж във фирмата.

В стремежа си да подкрепя младите хора, компанията се обърна с покана към всички амбициозни студенти от УАСГ със задълбочени познания в областта на материалите и технологиите за покриви и хидроизолации да станат част от  стажантската програма.

Стажът се проведе през юли-август 2012 г. Студентите, които бяха одобрени за първия студентски стаж в ОНДУЛИН,  са от III курс (2011-2012 г.), специалност „Строителство на сгради и съоръжения”:

1. Цветелина Иванова Маринова
2. Даниела Андреева Петрова
3. Добромира Николова Бойчева
4. Иван Венцеславов Добрев
5. Николай Георгиев Пеовски
6. Тихомир Ангелов Георгиев
7. Васил Миланов Миланов

По време на стажа те получиха възможност за опознаване на практика и придобиване на знания от реалната бизнес среда. Бяха им поставяни за разрешаване реални проблеми и задачи, посещаваха на място обекти и имаха възможност да опознаят материалите и техническите решения прилагани от международна фирма, лидер в своята област.

На днешната официална церемония сертификатите ще бъдат връчени от доц. д.р инж. Богомил Петров – ръководител Катедра “Строителни материали и изолации” и заместник ректор на УАСГ, и инж. Йордан Николов – управител на „ОНДУЛИН СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ” ООД.

Със стажантската програма, която компанията възнамерява да превърне в традиция, се цели да се предостави възможност на студентите да приложат на практика натрупаните теоретични познания и да получат професионална практическа подготовка, които да се превърнат в добра основа за бъдещата кариера на младия инженер.

Споделете: