Реконструираният „Четвъртък пазара“ в Пловдив е с горно осветление на покрива от ОНДУЛИН

„Четвъртък пазара“ вече е защитено и сигурно място през всички сезони на годината

Един много важен и популярен в Пловдив обект – „Четвъртък пазара“,  вече е много по-удобно и леснодостъпно място за купувачи и продавачи, както и сигурно защитено по всяко време на годината след завършилата реконструкция през август месец.

Важен етап в реконструкцията на пазара е създаването на новия покрив, тъй като един от главните недостатъци на старото покривно покритие на тържището е липсата на проветрение и респективно – горещината през слънчевите дни.

Новият проект  решава този проблем чрез увеличаване на височината на тавана и осигуряване на такъв вид горно осветление, което да изпълнява и функцията на отдушник.

Избран за реализация е вариант, предложен от ОНДУЛИН СМ ООД –   монтиране на прозрачни листове, огънати по дължината и такива закрепени вертикално, за да затворят челата на сводовете и да не се допуска вятърът да навява дъжд, сняг и прах.

Поради сравнително малкия радиус на дъгата се налага да се подбира профил, който може да бъде огънат с радиус 4.9 м, както и да се изготви и монтира  допълнителна метална конструкция.

Избраният материал  е полиестер с дебелина 0.8 мм, неоцветен с вълноообразен профил, който е поръчан да се произведе точно по размер, за да се намалят процесите на място.

Доставката и монтажът са изпълнени в срок, благодарение на  чуждестранните  партньори на ОНДУЛИН СМ от завода „Ондуклер”, както и на изпълнителите от „Тритон Маркетинг Груп” ООД, гр. Пловдив.

Естетичният вид и функционалността на новия облик на пазара вече бе оценен по достойнство  от пловдивчани, тъй като  по време на горещите дни се доказа и ефективното проветрение, което не позволи температурите под покрива да стават нетърпими.

Листовете от полиестер и поликарбонат, произвеждани от „ОНДУЛИН ГРУП” са  иновативно и технически добре обмислено решение на проблемите с горното осветление на всякакви обекти.

Тези продукти намират широко приложение при индустриалното, аграрното и общественото строителство, за автобусни спирки, гари , надземни линии на метрото и т.н.

Множество изпълнения и технически решения в цяла Европа потвърждават качествата на материалите, а техническият екип на ОНДУЛИН е готов да помогне за правилното проектиране и прилагането им.

Още информация ТУК!

 

Споделете: