Третият етап от състезанието „Най-добър млад строител“ ще се проведе в Шумен

Основен спонсор на дисциплината „Зидарии“ е отново  YTONG 

Поредният регионален етап от националното състезание „Най-добър млад строител“ ще се проведе в гр. Шумен.

Състезанието, което всяка година се организира от Министерството на образованието, младежта и науката (МОМН), се провежда в 3 кръга.

По традиция участниците са ученици от професионалните гимназии в Република България, осъществяващи прием и обучение по професии от професионално направление Строителство.

Дисциплините са четири: „Мазилка, шпакловка и бояджийски работи”, „Облицовка и настилки”, „Зидария“ и „Сухо строителство”.   

От самото начало на провеждане на състезанието YTONG е основен спонсор в дисциплина „Зидарии“, съобщиха от пресцентъра на компанията. Учениците прилагат своите знания и умения както теоретично, така и на практика.

В тази дисциплина имат възможност да докажат прецизност при боравене с материалите и специалните инструменти с марка YTONG и по този начин да се докоснат до последните технологии в строителството.

Първият регионален кръг на „Най-добър млад строител“ се състоя на 8-ми и 9-ти март в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев“ в гр. Плевен за училищата в гр. Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Тетевен, Монтана, Плевен и Свищов.

Второто състезание се проведе в Професионалната гимназия по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен ІІ“ в гр. Хасково – за училищата в гр. Бургас, Димитровград, Казанлък, Кърджали, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол.

През тази седмица гр. Шумен ще бъде домакин на следващия регионален кръг.

Надпреварата ще се състои в “Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия“, а участниците са от училища в гр. Варна, Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище и Шумен.

В края на месец март се очаква  да се проведе последният регионален кръг от „Най-добър млад строител“ с домакин гр. Пазарджик.

YTONG в България

Производство на YTONG в България започва през 1994 г.

Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.

Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на YTONG вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.

 Още информация на: www.ytong.bg

Споделете: