Честват Световния ден на туризма в Пловдив

Празниците са организирани от МИЕТ и община Пловдив

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕТ). Празниците са организирани от МИЕТ и община Пловдив.

От 14.00 часа в Новотел „Пловдив“ ще се състои уъркшоп „Иновативни подходи и добри практики в туристическата дейност на общините” с участието на Иво Маринов и експерти от МИЕТ, ръководители на над 80 общини, представители на бранша и бизнеса.

В 17.00 часа на откритата сцена на Лапидариума в Стария град ще започне концертът „Опознай България“ на фолклорни изпълнители от различни райони на страната. Водещи на спектакъла са актьорите Ернестина Шинова и Руслан Мъйнов.

След финала на изпълненията в 19.00 часа на същата сцена министър Добрев и зам.-министър Маринов ще обявят победителите в класацията за най-добри местни управи от първия национален конкурс „Общините за развитието на туризма“. Той е организиран от националната медийна група „Парадигма“ с подкрепата на МИЕТ.

Около Лапидариума ще бъдат разположени и шатрите на първото регионално занаятчийско изложение-базар, организирано от специализираната камара на Пловдив, в което също се включват общини от конкурса. Изложението ще продължи до  30 септември.

Споделете: