10 награди за иновации и дизайн за LG Electronics

Телевизорите Ultra-High-Definition TV на LG с награди за дизайн на най-голямото изложение за потребителска електроника
 

Ново признание за иновации и дизайн получи  LG Electronics. Компанията е отличена с 10 престижни награди от 2013 International CES® Innovations Awards, включително и отличие за най-добри иновации “Best of Innovations” в категорията Video Display за своя 84-инчов Ultra-High-Definition телевизор. Неговата резолюция е четири пъти по-голяма от тази на традиционните LED HD телевизори.

Продуктите на LG за домашно развлечение, мобилните телефони и потребителската електроника бяха удостоени с награди в шест изключително конкурентни категории: видео дисплеи, преносими медиа плейъри и аксесоари, интегрирани домашни системи и Multi-Room аудио и видео, тонколони за домашно кино, потребителска електроника и безжични устройства.

„Ние сме поласкани, че организаторът на CES – Consumer Electronics Association (CEA), отличи иновациите на LG с наградата ‘Best of Innovations’ за пета поредна година,“ каза Йонг Уонг Лий, управляващ директор, LG Electronics Magyar Kft, президент и главен изпълнителен директор на LG Electronics Унгария.

„LG ще пусне на пазара разнообразно портфолио от продукти, предназначени да подобрят живота на потребителите. Сред тях ще има енергийно ефективни домашни уреди, четириядрени смартфони и стилна електроника“.

Носителят на приза за най-добър видео дисплей в индустрията – 84-инчовият телевизор на LG Ultra-High-Definition LED TV, разполага с резолюция на екрана 3840 x 2160. Моделът увеличава с до четири пъти нивото на детайлност от пълна 1080-пикселова HD резолюция до впечатляващите 8 милиона пиксела.

В категорията за мобилни устройства СЕА отличи елегантния и стилен LG Optimus G, характерен с производителност и качествен True HD IPS Plus дисплей. Смартфонът е оборудван с мощен четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon™ S4 Pro, 4G LTE и QSlide и най-новата характеристика на LG за мултитаскинг.

Тя позволява на потребителите да подобрят своята продуктивност, като наблюдават две функции едновременно през прозрачните слоеве на екрана. Optimus G е перфектен за игри с тежка графика и гледане на филми.

В допълнение към категорията продукти от дивизиите домашна електроника и мобилни комуникации, отличени на CES 2013, LG получи награда и за своите домакински електроуреди. Те притежават технологията Smart ThinQ™, която спестява време и пари на потребителите посредством своята интернет свързаност.

Наградите за иновации на CES се връчват всяка година от жури от известни дизайнери в индустрията, инженери и журналисти, които оценяват продуктите на базата на критерии като потребителска стойност, естетика, иновативен дизайн, качество и функционалност. Спонсорирани от Асоциацията за потребителска електроника, CES Innovations Awards се концентрират върху напредъка в технологиите и дизайна на продуктите.

От 2004 г. досега LG са отличени с повече от 130 награди за иновации.

Споделете: