Кнауф България ще бъде домакин на Knauf Junior Trophy 2015!

Десетото юбилейно издание на международното състезание по сухо строителство ще се проведе на 10 юни в зала “Арена Армеец”

11

Честта да бъде домакин на 10-тото юбилейно издание на международното състезание по сухо строителство за младежи от 16 до 21 г. Knauf Junior Trophy тази година бе оказана на Кнауф България.

Надпреварата ще се проведе на 10 юни в зала “Арена Армеец”, София.

Кнауф България прави първи крачки в подпомагането на професионалното образование още през 2005 г., когато активно съдейства при въвеждането на сухото строителство като учебна дисциплина в професионалните гимназии по строителство и архитектура. През 2007 г. фирмата провежда и първите регионални състезания и национален финал за определяне на участника в международното състезание Knauf Junior Trophy 2008. Победител на национално ниво е отборът на Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия „Арх. Георги Козаров“, който на международния финал в Белград печели четвъртото място.

От стартирането на инициативата до сега българските отбори участват в международното състезание ежегодно, а представянето им е повече от достойно:

  1. Трето място за гимназията по строителство “Лубор Байер” в Стара Загора през 2009 г. в Загреб и седмо място през 2010 г. във Виена от общо 10 отбора.
  2. Четвърто място за Сливенската професионална гимназия по строителство и геодезия “Арх. Георги Козаров” през 2008 г. в Белград от общо 9 отбора, през 2011 г. в Швейцария от общо 11 отбора и през 2014 г. в Прага от общо 17 отбора.
  3. Шесто място за отбора от ПГСАГ “К. Фичето”, Бургас през 2012 г. в Рига от общо 15 отбора.
  4. Седмо място за отбора от Сливенска професионална гимназия по строителство и геодезия “Арх. Георги Козаров” през 2013 г. в Скопие от общо 12 отбора.

Тази година за седми път Кнауф България ЕООД спонсорира и организира регионалните състезания и националния финал по сухо строителство в Панорамата на професионалното образование под егидата на МОН. Най-добрият отбор е на ПГСА, Пазарджик, който ще участва на годишното международно състезание Knauf Junior Trophy 2015 за младежи от 16 до 21 години в София.

В състезанието ще вземат участие 13 държави от цяла Европа, а ще гостуват над 70 човека. Учениците ще имат поставена задача да изпълнят модел по предварително зададени параметри, както и да отговарят на технически въпроси под формата на тест. Журито ще бъде сформирано от по един представител на държава и ще оценява как са се справили участниците. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония от г-жа Теодора Христова – ръководител Маркетинг и Продажби на Кнауф България ЕООД.

Като домакин Кнауф България е подготвила много интересни забавления и емоции, с които всеки един участник от чужбина ще опознае бита и културата на България.

Компанията Кнауф, чиято история и семеен бизнес започват от Германия през 1932 г., днес е лидер на пет континента като производител и доставчик на продукти с гарантирано качество в сферата на строителството. Благодарение на 220-те завода и 26 500 служители в целия свят, запазената марка Кнауф предлага изключително богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство – от цялостни енергоефективни системи до довършителни работи в интериора на сградите.

През 1993 г. компанията Кнауф навлиза в България със своите системи за сухо строителство и се превръща в нарицателно име на пазара на изделия като гипскартон и гипсфазер.

Към днешна дата, Кнауф България ЕООД е работно място за над 200 служители, по-голямата част от които са в заводите във гр. Видин и гр. Гълъбово. Административният офис в България се намира в гр.София.

Разположен в триъгълник между три държави (България, Сърбия и Румъния), директно на брега на Дунав, заводът за гипсфазерни плоскости във Видин е един от най-големите работодатели в района. Във Видин се произвеждат около 4 млн. кв. метра годишно гипсфазерни плоскости с приложение за сухи подове и стени. Към най-големите клиенти се числи индустрията за готови дървени и сглобяеми къщи в Австрия, Швейцария и Италия, като за тези държави се експортира 90% от продукцията.

През 2007 г. е направена първата копка на завода за гипсови строителни плоскости Марица. Още в края на 2009 г. е започнато тестовото производство, а от 2010 г. заводът е в действие с капацитет на производство от 30 млн. кв. метра годишно.

Най-новите инвестиции на фирмата майка са във високотехнологични инсталации за производство на метални профили „Knauf Richter“ и акустични гипскартонени плоскости с перфорация, въздухопречистващо действие и дизайн „Knauf Cleaneo® Akustik“. Производството на профили вече започна, а в началото на 2016 г. ще стартира и това на перфорираните плоскости.

Още информация за продуктите на компанията ТУК!

 

Споделете: