Започва изграждането на следващите 2 къщи в съвместния проект на Винербергер и Хабитат България

15 доброволци от цял свят ще участват в строителните дейности по втория етап на проекта

проект „Изграждане на четири жилища в град Костинброд

Устойчивото развитие е неделима част от корпоративната култура и бизнес стратегия на Винербергер. Единият от стълбовете на амбициозна стратегия за устойчиво развитие на компанията е да се реализират проекти с благотворителна цел въз основа на конкретна бизнес експертиза.

В тази връзка Винербергер, водещият доставчик на решения от керамични строителни материали в световен мащаб и международната фондация „Подслон за човечеството“ (Habitat for Humanity International) – световен лидер в решаването на въпроси за жилищната бедност, подписаха тригодишно споразумение за партньорство с цел подпомагане на семейства от Румъния и България.

Партньорството включва дарения на продукти, финансова подкрепа, но също и професионална експертиза под формата на доброволчески труд на служители на компанията, за да се осигури правилно приложение на продуктите в проектираните от фондацията домове.

Досега са реализирани повече от 45 домове (или техния еквивалент). Сред сградите има освен жилищни, също и такива с друго предназначение – като първият хоспис за деца в Букурещ или защитено жилище за хора с физически увреждания в Румъния. Допълнително през 2014 година 100 семейства в Румъния и България ще се сдобият със скромни, но прилични жилища.

В България намерението е да се построят 15 къщи за 3 години, като към днешна дата са изградени две в гр. Костинброд, в близост до столицата София.

Едно от избраните семейства за първите 2 къщи

Ключовете за тези къщи бяха предадени на първите две семейства през м. октомври 2013 г. в деня на провеждането на първия Български Национален Жилищен Форум. Въпреки че проектът в Костинброд предвижда само 4 къщи, той даде възможност на фондацията „Подслон за човечеството“ да подчертае нуждата от достойни условия за живот.

На 2-ри и 3-ти юли 2014 г. над 15 участници от обучителната програма на Винербергер „Ready4Excellence“ ще се включат с доброволчески труд на строителната площадка в Костинброд  в изграждането на следващите две къщи от проекта. Престоят им в Костинброд ще съчетае полагането на доброволчески труд на строежа на фондацията с провеждането на международно обучение по програмата „Ready4Excellence“.

г-н Хаймо Шойх – Главен Изпълнителен Директор на Групата Винербергер,Специално  за това събитие в България ще пристигне  г-н Хаймо Шойх – Главен Изпълнителен Директор на Групата Винербергер, който ще се включи лично в този проект. Неговото посещение  ще се съчетае с провеждането на въвеждащата фаза от обучението и посрещане на доброволческите отряди на Винербергер от цял свят, както и среща с ръководството на фондация „Подслон за човечеството“ и част от семействата бенефициенти по проекта за изграждане на четири еднофамилни къщи в гр. Костинброд.

 

 

…………………

Ready4Excellence е специална обучителна програма за бъдещи таланти в Групата Винербергер, която подготвя участниците за ключови позиции в компанията. Тази програма е проектирана като съдържание и инструменти според специалните изискванията на Винербергер с цел обмяна на международен опит и професионално развитие в подкрепа на изпълнението на стратегията на Винербергер.

 

За допълнителна информация www.wienerberger.bg

 

Споделете: