44 български компании участват на националния щанд на туристическото изложение ITB в Берлин

Изложението ще се проведе в периода 6-10 март 2013 г.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е организатор на официалното българско участие на международното туристическо изложение ITB, което ще се проведе в периода 06-10 март 2013 г. в гр. Берлин, Германия, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Изложението е най-значимият туристически форум за професионалисти и посетители в световен мащаб, което се провежда от 1966 г. Очаква се през тази година там да бъдат представени малко повече от 11 хиляди изложители от цял свят.

Общо 44 туристически компании и организации ще вземат участие на националния щанд на ITB’ 2013 с площ от 423 кв.м. Фирмите – изложители са разположени на регионален и продуктов принцип, като ще бъдат представени участници в регионите София, Тракия, Черноморие, Дунавски, Стара планина, както и в културно-познавателния туризъм, балнео и спа туризма.

Заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в пресконференцията за България на тема „Здравословен и Уелнес туризъм“. Акцент в представянето ще бъде 18-я Годишен конгрес на Европейската СПА асоциация, който ще се проведе в гр. Поморие в периода от 14 до 17 май 2013 г.

На националния щанд ще бъдат демонстрирани български занаяти през всичките дни на изложението.

Споделете: