81 училище в столицата с нова спортна зала

Стойността на проекта е в размер на 2 млн. лв

Новата спортна зала, фитнес и обновен физкултурен салон са вече факт в 81 училище

Новата спортна зала, фитнес и обновен физкултурен салон са вече факт в 81 училище – едно от двете столични училища, заедно с 88 СОУ в район „Овча купел”, в които са изпълнени нови спортни зали, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

С пожелания за повече успехи в спорта на училището с най-много постижения в областта на спортните дейности – това написа в почетната книга на 81 СОУ «Виктор Юго» кметът на София Йорданка Фандъкова при посещението си.

Средствата в размер на 2 млн. лева за извършване на строително-ремонтните работи са предоставени от правителството по времето на Бойко Борисов, който днес, 19 ноември,  посети 81 СОУ заедно със столичния кмет.

Спортната зала е за волейбол, баскетбол, хандбал. Обектът е изпълнен за 3 месеца от фирма „Радиант и КО” ЕООД. Освен спортната зала е ремонтиран и физкултурен салон, направена е и зала за фитнес. В 81 СОУ през учебната 2013-2014 година се обучават 1249 ученици в 52 паралелки.

За 2013 година получихме общо 27 милиона лева от правителството на г-н Борисов – от тях 12 милиона лева за метрото, 14 милиона лева за детски градини и 1,5 милиона лева за паркове. В момента сме заявили почти същата сума, надявам се, че и новото правителство ще отпусне средствата да строим спортни зали и детски градини, каза кметът Фандъкова.

За развитие на спорта и младежките дейности на територията на София общината е изградила 3 мултифункционални стрийт фитнес площадки в три столични района, започна и изграждането и на още 14 в 9 столични района. Изградено е и футболно игрище в кв.”Враждебна”, район „Кремиковци”.

За спортни и младежки дейности през 2013 г. са отпуснати 1 018 027 лв.

Споделете: