Започна изграждането на втория етап на жилищния комплекс Manstirski LIVD apartments

Проектът на естонската инвестиционна компания Arco Vara AS е на стойност 4 млн. евро 

Започна строителството на втория етап на  жилищен  комплекс в квартал "Манастирски ливади - Запад" в София

Започна строителството на втория етап на  жилищен  комплекс в квартал „Манастирски ливади – Запад“ в София. Инвеститор на проекта Manastirski LIVD apartments  е водещата естонска група компании за недвижими имоти Arco Vara чрез българското си дружество Arco Invest.

Втората фаза на комплекса включва 132 апартамента, 12 магазина, дентална клиника, както и подземен паркинг.  Жилищната и търговската част са разположени на 12 500 кв. м. разгъната застроена площ, а подземния паркинг на 3 300 кв.м. Инвестицията на Arco Vara възлиза на 4 милиона евро, като се очаква строителството за приключи до края на 2014 г.

Първият етап на проекта бе успешно завършен през 2012 г. Всички апартаменти в сградата са реализирани. Предлаганите жилища в Manastirski LIVD apartments са между 38 и 165 кв.м., с една до три спални, с напълно изградена отоплителна инсталация и удобна топла връзка с гаражните помещения.

Престижната локация, удобният транспорт, близостта до Южния парк, както и до търговски центрове, са сред ключовите предимства на Manastirski LIVD apartments. Професионално планираното пространство защитава личното спокойствие на живущите, като в същото време им осигурява възможност за общуване. Озелененият вътрешен двор и детската площадка са притегателно място в сърцето на комплекса.

Строителство на Manastirski LIVD apartments се осъществява по международно признати стандарти. Всички доставчици, главният изпълнител и подизпълнителите отговарят на високите изисквания, поставени от инвеститора и преминават през сериозен процес на подбор – гаранция за високото качество на материалите, строителните дейности и довършителните работи. Комплексът се управлява от Arco Facility Management, което гарантира отличната поддръжка, както на общите части и вътрешния двор, така и на всички системи и инсталации.

За Manastirski LIVD apartments: Комплексът се състои общо от 3 жилищни сгради, разположени върху подземен паркинг с над 260 паркоместа. Трите етапа на проекта включват 284 апартамента и 25 търговски обекта с обща разгъната застроена площ от 35 500 кв.м.

Основни параметри :

  • – 8 900 м2 площ на парцела
  • – 35 500 м2 разгъната застроена площ
  • – 8 000 м2 подземен паркинг
  • – 284 апартаменти и ателиета
  • – 260 подземни и надземни паркоместа и гаражи
  • – 25 търговски обекта

За Arco Vara AS:

Manastirski LIVD apartments е най-новият проект в България на Arco Vara – водеща група компании за недвижими имоти. Основана през 1992 г. в Талин, Естония, днес фирмата е най-големият доставчик на услуги за имоти в балтийските държави и един от основните инвеститори в жилищния сектор. Отделът на Arco Vara за развитие и инвестиции в недвижими имоти е създаден през 1995 г., когато е регистрирана компанията Arco Investeeringute AS – собственик на всички дружества за инвестиционна дейност в групата.  Днес компанията е един от основните инвеститори в Балтийския регион с няколко активни проекта в Естония, България, Латвия.

В България отделът оперира чрез местното си дъщерно дружество Арко Инвест и от края на 2007 г. развива два от най-атрактивните имотни проекта в София – BLVD Residence на бул. Мадрид и Manastirski LIVD apartments.

Още информация на:www.livdapartments.bg

 

 

 

 

 

Споделете: