Две български семейства получиха ключовете на новите си къщи, построени от Хабитат България

Двете сгради са част от социалния проект на организацията „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“

Щастливите новодомци...

Мечтата за собствен дом на две многодетни български семейства се превърна в реалност за по-малко от половин година! В края на месец юни започнаха строителните дейности по изграждането на 2 къщи, част от проект със социална насоченост – „Изграждане на четири жилища в град Костинброд“, се реализира от Хабитат България с подкрепата на Община Костинброд и корпоративни партньори.

Керамични блокове Porotherm без необходима допълнителна изолация

На 31 октомври т.г. бъдещите новодомци получиха на трогателна церемония символичните ключове на новите си жилища.

Всяка от къщите е с близо 96  кв.м жилищна площ и ще се изплаща от собствениците за срок до 20 години, на равни месечни вноски на база себестойност, без оскъпяване, само с инфлационна корекция за периода. Другите две къщи ще бъдат построени през следващата 2014 г.

г-н Минчо Бенов

Стратегически партньор на Хабитат България в реализирането на проекта са всички фирми от голямото семейство на консорциума Винербергер  –  „Винербергер” ЕООД, „Пайплайф България“ ЕООД и „Тондах България“ ЕООД. Това сътрудничество бе представено като пример за успешна практика между бизнеса и неправителствения сектор на състоялия се същия ден Национален жилищен форум.

Зам. кметът на община Костинброд г-н Кънчев

За изграждането на къщите компанията-производител на строителни продукти предоставя най-доброто решение, а именно: използването на модерните и ефективни материали за изграждане на външни и вътрешни стени – керамичните блокове Porotherm  без необходимост от допълнителна топлоизолация, керемидите Tondach и пластмасови тръбни системи от Пайплайф България.

Инж. Цанко Миланов сподели, че в сградите са вложени най-добрите продукти на Винербергер и Тондах

По-този начин жилищата оптимално ще удовлетворят високите изисквания за енергийна ефективност, комфорт на обитаване и дълготрайност на строителната конструкция. Благодарение на използването на материали, притежаващи високи изолационни качества, проектът е отличен пример за енергийно-ефективно строителство.

Символичните ключове...И другото семейство...

За по-голяма част от строителните дейности по реализацията на проекта се осигурява и участие на доброволци, което значително намалява разходите за труд по проекта. Организацията има дългогодишни традиции в работата си с международни групи от доброволци в рамките на програмата си Global Village

Грамота за Винербергер

Преди тържествения водосвет националния директор на Хабитат България г-н Минчо Бенов разказа накратко как започва всичко – в края на юни 29 доброволци от 9 страни почистват теренът, който до момента е бил неизползваемо място, изливат основите на оградата само за 2 дни, а след 4 месеца, през които се включват и още много доброволци – ученици, студенти,  включително и служители на корпоративния партньор Винербергер, къщите са вече факт.

Грамоти получиха всички корпоративни партньори

Заместник-кметът на община Костинброд Любен  Кънчев обяви, че тук, на това място си дават среща миналото и бъдещето в лицето на семействата и техните деца, както и че общината подкрепя с огромно задоволство такива проекти, които ще задържат младите хора на нейната територия.

Тържественият водосвет...

Символичните ключове на своите къщи семействата получиха от  Герхард Кох – Винербергер. Специални грамоти за успешното партньорство  Хабитат България връчи на всички корпоративни партньори.

През следващата 2014 г. ще бъдат изградени и останалите 2 къщи от социалния проект на Хабитат България.

 

Галерия: 

 

 

 

За повече информация:  www.habitatbulgaria.org

Още за продуктите на Винербергер: www.wienerberger.bg

 

 

 

 

Споделете: