„Идеал Стандарт – Видима” АД е първата производствена компания, удостоена със специален плакет от правителството

С официално тържество приключи празничната седмица по повод 80-тата годишнина на компанията

1

С поредица от интересни и вълнуващи събития протече цялата седмица от 26 до 31 май, посветени на 80-тата годишнина на компанията „Идеал Стандарт – Видима” АД кат най-тържествената и официална част от тях бе на 30 май.

Гости на събитието бяха вицепремиерът по икономическо развитие Даниела Бобева и областният управител на Габрово Николай Григоров.

Официалната част започна  с емоционален преглед на миналото и поглед към бъдещето в изказването на инж. Красимир Копчев, изпълнителен директор на компанията.

Вицепремиерът Даниела Бобева също направи развълнувано обръщение, в което разказа за далечната 92-ра година, когато е била първата й среща с тогавашния директор Васил Кънев. „Много усилия ни костваха тогава да създадем и удържим първото смесено дружество в страната”- заяви тя.

2

Вицепремиерът  отправи искрени поздравления към екипа на фирмата и към всички, които работят там. От името на Правителството и премиера Пламен Орешарски Даниела Бобева връчи плакет на компанията, който бе получен от Марк Макрей, Вицепрезидент Човешки ресурси и Комуникации Идеал Стандарт Интернешънъл.

Бобева подчерта, че за първи път този специален плакет попада в производствена фирма. Тя съобщи още,  че бизнес климатът у нас към момента е на много по-добро ниво в сравнение с половин година назад.

„Намаляването на административните тежести, възможностите за развитие на фирмите и възстановяването на ДДС без закъснение дава нов шанс на бизнеса в България. Вече се усеща по-стабилна бизнес среда, след като е сложен край на жестоките проверки и рекет. Бизнес ситуацията у нас се е подобрила и в момента сме достигнали нивото от месец май 2009 година”, допълни още вицепремиерът.

Поздравления по повод годишнината отправи и областният управител на Габрово Николай Григоров. „За нас е чест да работите в област Габрово и да сте фактор, който влияе върху икономическото и социалното й развитие”-  каза той и изрази удовлетворението си от това, че визията на фирмата за високи резултати и успехи включва и обществено значими каузи, споделяне на ценности и активна социална ангажираност.

След тържествената част бе отслужен водосвет от Негово Високопреосвещенство  Григорий – Великотърновският митрополит.

3

Малко по-късно гостите на тържеството имаха възможност да посетят самите заводи и да се запознаят с производството на фирмата. Те посетиха производствените площадки за арматура в Севлиево и с. Градница, и завода за производство на санитарна керамика в Севлиево.

4

Празничното честване на 80-тата годишнина  от създаването на „Идеал Стандарт – Видима” АД приключи с официален коктейл, на който присъстваха много  бизнес партньори, приятели, ветерани и колеги.

 

Повече информация за продуктите на компанията: www.idealstandardinternational.com

 

Споделете: