С награда за най-значима инвестиция за 2013 г. бе отличен София Ринг Мол

Откриват новия търговски център през септември тази година

Sofia Ring Mall ще бъде единственият мол със собствен парк 

„Най-значимата инвестиция в България“ за 2013 г.  е София Ринг Мол. Бъдещият търговски център бе отличен с престижната награда на  Годишните бизнес награди на ВИЗА клуб и партньори за 2013 г. „Бизнес и образование – ръка за ръка“.

Събитието се провежда за първи път тази година като номинираните компании бяха оценявани по критерии като финансови резултати, бизнес потенциал и иновации, ефективна оперативна дейност, брандинг и маркетинг, ниво на обслужване на клиенти и социален принос. Участващите фирми и организации се състезаваха в два основни раздела – „Инвестиции и бизнес“ и „Образование и човешки ресурси“.

„За нас е чест да получим такава престижна награда,“ коментира Сотирис Янакудакис, търговски и лизинг директор на София Ринг Мол. „Според мен България е едно чудесно място за инвестиции и ние неслучайно избрахме да развием проекта си именно тук. Щастливи сме, че ще можем да предложим на българските потребители повече разнообразие в сегмента на търговските центрове.“

София Ринг Мол ще бъде най-новият търговски център в столицата, който ще отвори врати през септември до единствения магазин на ИКЕА в България. Инвестиция в София Ринг Мол възлиза на стойност от над 120 млн. евро, а общата стойност на проекта заедно с ИКЕА надхвърля 170 млн. евро. Инвеститори са водещите гръцки компании Fourlis Group, която търгува с дълготрайни продукти, и Danaos Group, които се занимават с корабни превози, информационни технологии, строителство, банки и финансови услуги.

Търговският център от ново поколение ще предлага на бъдещите си посетители комбинацията от възможности за шопинг, прекарване на свободното време и забавления под един покрив. Молът включва над 200 магазина, мултиплекс с 10 кинозали и 3 500 места за паркиране. Той ще се отличава от останалите търговски центрове и с уникалната си архитектура, която интегрира по естествен начин природата в сградата и залага на големи отворени пространства, широки тераси, стъклени фасада и покрив, повече естествена светлина във вътрешността и зелени площи, простиращи се на 28 000 кв.м.

Именно с иновативния си дизайн София Ринг Мол спечели още една престижна награда миналата година – за най-добър търговски архитектурен проект в България на Международните награди за недвижими имоти (International Property Awards 2013), които се проведоха в Лондон през септември 2013 г.

 

Споделете: